У ФССУ повідомили про збільшення кількості лікарняних / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Фонд соціального страхування України (ФССУ) зафіксував значне зростання кількості оплачуваних листків непрацездатності за перші чотири місяці 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Зазначається, що кількість прийнятих на оплату лікарняних листків зросла на 29,6 %, потреба у видатках за ними – на 60,3 %.

Відео дня

Загалом у січні-квітні Фонд прийняв на фінансування 1 мільйон 642 тисячі 355 листків непрацездатності на загальну суму понад 5,7 мільярда гривень.

«Динаміка збільшення числа лікарняних і днів непрацездатності застрахованих осіб спостерігається з 2020 року та призвела до перевищення потреби у видатках над надходженнями за той же період», – говориться у повідомленні.

Читайте такожФонд соцстрахування відзвітував про повне фінансування виплат за квітеньНайбільше листків непрацездатності передано роботодавцями на оплату в місті Києві (303,8 тис. лікарняних), Дніпропетровській (187 тис.), Харківській (107 тис.), Львівській (99,8 тис.), Донецькій (96 тис.), Запорізькій (89,7 тис.) і Одеській (82 тис.) областях.

Ріст числа листків непрацездатності у Фонді пов'язують із:

  • захворюванням українських працівників на коронавірусну хворобу,
  • сезонним підвищенням захворюваності на респіраторні хвороби,
  • збільшенням потреби у догляді за хворими дітьми,
  • ізоляцією від COVID-19 контактних осіб,
  • загостренням хронічних захворювань.

У Фонді нагадали, що середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності за підсумками січня-квітня 2021 року зріс на 15,2 % у порівнянні з тим же періодом 2020 року та склав 368,07 грн.