Фонду соцстрахування не вистачає грошей / фото ua.depositphotos.com

За підсумками жовтня 2021 року на рахунок Фонду соціального страхування України (ФССУ) надійшло 2,689 мільярда гривень частки єдиного соціального внеску (ЄСВ), що на 2,1 мільярда гривень менше від фактичної потреби.

Про це повідомляє прес-служба Фонду соцстрахування.

Так, потреба у видатках на допомоги та страхові виплати (без врахування адмінвидатків) за цей же період склала 4,817 млрд гривень (враховуючи заборгованість з фінансування лікарняних, декретних, допомог на поховання і страхових виплат, що накопичилась на початок місяця). Тобто, перевищення потреби у видатках над фактичними доходами склало понад 2,1 мільярда гривень.

Відео дня

"Потреба у видатках перевищує доходи від частки ЄСВ упродовж усього 2021 року та корелює зі зростанням сум допомог за лікарняними листками, виданими, у тому числі в разі лікування від COVID-19", – говориться у повідомленні.

фото fssu.gov.ua

Читайте такожЛікарняні не підлягають оплаті під час відсторонення від роботи через відмову від вакцинаціїУ фонді визнали наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення. Головні причини:

  • зростання кількості лікарняних листків, які передаються до Фонду на оплату,
  • системне зменшення упродовж декількох років відсотку частки ЄСВ, яка направляється до бюджету ФССУ.

Разом з тим у фонді запевнили, що попри збільшення стандартних строків фінансування матеріального забезпечення, усі види допомог надаються у повному обсязі.

Нагадаємо, за підсумками вересня 2021 року потреба у видатках на лікарняні та страхові виплати в Україні перевищила надходження на рахунок Фонду соціального страхування на 2,2 мільярда гривень.

Вас також можуть зацікавити новини