Лікарняні на оплату подали 2 мільйони людей / фото ua.depositphotos.com

У січні-вересні 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування лікарняні з тимчасової втрати працездатності на суму понад 10,9 млрд грн – це на 56,1%, або 3,9 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Про це повідомила прес-служба Фонду соціального страхування України (ФССУ).

Зазначається, що упродовж трьох кварталів цього року лікарняні на оплату подали на 500 тисяч людей більше – 2 млн проти 1,5 млн торік.

Відео дня

Зросла також тривалість лікарняних і загальна кількість днів, прийнятих ФССУ на оплату. За підсумками 9 місяців допомогу з тимчасової непрацездатності призначено за 29,5 млн днів – на 37,3%, або 9 млн днів більше, ніж у 2020-му.

Читайте такожВ Україні на оплату прийнято майже 3,4 мільярди гривень декретних для 88 тисяч жінокУ фонді підкреслили, що, попри збільшення стандартних строків фінансування матеріального забезпечення, яке пов’язано із перевищеннями потреби у видатках над доходами ФССУ через пандемію, усі види допомог надаються у повному обсязі.

Раніше повідомлялося, що у Фонді соціального страхування пояснили, що е-лікарняний стає підставою для призначення допомоги через 7 днів після дати свого закриття.

Вас також можуть зацікавити новини