Середній розмір допомоги за підсумками семи місяців цього року склав 4 340,38 грн \ фото REUTERS

Фонд соціального страхування (ФСС) завершив фінансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх родин за липень, кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для майже 200 тис. осіб.

Виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній, йдеться у повідомленні на сайті ФСС. "За оперативними даними для потерпілих внаслідок професійних захворювань або нещасних випадків на виробництві, зокрема у разі гострих профхвороб на COVID-19, з початку року було профінансовано понад 6,8 млрд грн щомісячних страхових виплат", зазначається у повідомленні.

Читайте такожВ Україні різко зросла кількість профзахворювань: у ФССУ назвали причини

Відео дня

У ФСС зазначили, що середній розмір допомоги за підсумками семи місяців цього року склав 4 340,38 грн. Це на 14,3%, або 543,5 грн більше, ніж за той же період 2020 року.

ФСС здійснює страхування на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. У кожному із зазначених випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.

Зокрема, щомісячна страхова виплата призначається потерпілому у разі часткової або повної втрати працездатності та компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до визначеного МСЕК ступеня непрацездатності. Також страхову виплату щомісяця отримують члени родин потерпілих у разі їх смерті.

Вас також можуть зацікавити новини