Харків. 11 березня. УНІАН. Більшість українців не підтримують проведення нових дострокових виборів Верховної ради України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування громадської думки, які оприлюднив сьогодні на прес-конференції в Києві генеральний директор компанії ТОВ «ФОМ – Україна» Олександр БУХАЛОВ.

Зокрема, ідею проведення дострокових парламентських виборів не підтримують 67,7% опитаних, 17,9% - підтримують і 14,5% було важко відповісти.

Відео дня

Водночас, у разі проведення виборів, 63,5% респондентів готові взяти участь у голосуванні, 24,9% - не підуть голосувати, а 11,7% - було важко відповісти.

Крім того, у разі проведення дострокових виборів, за Блок Юлії Тимошенко готові проголосувати 36,4% опитаних; за Партію регіонів – 28,8%; за блок «Наша Україна – Народна самооборона» – 8,7%; за Блок Литвина – 5%; за Комуністичну партію України – 6,5%; проти всіх - 10,3%. Решта політичних сил, згідно з даними опитування, не подолають 3% виборчий бар`єр. 

Відповідаючи на запитання, «За кого Ви голосуватимете у разі проведення президентських виборів?», 26,8% респондентів висловили готовність підтримати лідера БЮТ Юлію ТИМОШЕНКО; 20,3% - голову Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА; за нинішнього главу держави Віктора ЮЩЕНКА готові проголосувати 9,9% опитаних; за спікера Верховної Ради Арсенія ЯЦЕНЮКА – 1,2%; за лідера КПУ Петра СИМОНЕНКА – 3,6%; за голову Соцпартії України Олександра МОРОЗА – 1,1%; за лідера Блоку Литвина Володимира ЛИТВИНА – 3,8%.

Опитування проводилося компанією «ФОМ-Україна» з 20 лютого по 2 березня 2008 року. Методом інтерв`ю за місцем проживання опитано 2 тис. респондентів у 160 населених пунктах України. Похибка вибірки +/- 2,2%.