Харків. 13 травня. УНІАН. Компанія Powerset запустила 12 травня однойменний пошуковий ресурс, створений для відповідей на запитання користувачів, пошуку фактів і значень понять. Він сприймає ключові слова, фрази та запитання, задані англійською мовою, і намагається вичленувати їхній смисл, повідомляє УНІАН з посиланням на Лєнту.ру.

В даний час на запити пошуковик відповідає цитатами з Wikipedia і баз даних Freebase. Очікується, що в майбутньому число джерел розшириться.

Відповіддю на запитання може бути декілька посилань, сортованих за категоріями, коротке визначення або ж сторінка з Wikipedia, поряд з якою опублікований зміст і список знайдених у ній фактів. Наприклад, у відповідь на запит "Actors in pulp fiction" буде виведений список акторів, що знялися в "Кримінальному чтиві", а при натисненні на ім`я актора можна буде побачити статтю про нього. До статті додаються знайдені факти, дії та об`єкти.

Відео дня

Це не єдиний пошуковий ресурс, що використовує wiki-технології. На початку 2008 року був запущений сервіс Wikia. Його користувачам пропонується самостійно писати міні-статті з різних тем. Їхні статті виводитимуться в пошуковій видачі разом зі звичайними результатами.