Харків. 29 липня. УНІАН. Прокурор Харківської області Василь СИНЧУК важає, що справа, яка порушена щодо секретаря Харківської міськради Геннадія КЕРНЕСА за фактом хуліганства, має судову перспективу.

Про це сказав на прес-конференції В.СИНЧУК, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН про те, скільки разів прокуратура допитувала Г.КЕРНЕСА у цій справі, і які можуть бути дії прокуратури у тому разі, якщо Г.КЕРНЕС не з’являтиметься на допит.

За словами В.СИНЧУКА, під час його розмови з Г.КЕРНЕСОМ, останній запитав прокурора: «Ви що, бачите судову перспективу справи?», на що В.СИНЧУК відповів: «Бачу».

Відео дня

Прокурор пояснив, що судова перспектива відкивається «в разі відповідних свідчень потерпілих, у разі відповідних результатів експертиз і в разі незакриття справи судом».

Як повідомляв УНІАН, справа щодо Г.КЕРНЕСА була порушена прокуратурою за ч. I статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) у зв’язку зі скаргою депутата Харківської міськради Андрія РУДЕНКА, який заявив, що Г.КЕРНЕС у приміщенні міськради вдарив його ногою.

З 23 липня рокуратурою було застосоване запобіжне обмеження стосовно Г.КЕРНЕСА про невиїзд його з України до закінчення досудового розслідуваня справи. Прокурор Харкова Євген ПОПОВИЧ повідомив УНІАН, що він тимчасово призупинив свою постанову про заборону виїзду у зв’язку з клопотанням самого Г.КЕРНЕСА, який 25 числа звернувся з пророханням дозволити йому до 31 липня з’їздити до Москви на лікування.