Харків. 24 листопада. УНІАН. Працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України викрили стійкий контрабандний канал, що діяв останні півроку на українсько-російському кордоні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ, за даними оперативників, нейтралізований канал контрабанди перебував під «дахом» лідера злочинної групи з корумпованими зв’язками, відомим у кримінальному середовищі на прізвисько «Развод».

В ніч на 23 листопада в районі пмт. Балагівка Харківської області працівники УБОЗ на транспорті та Управління швидкого реагування «Сокіл» ГУБОЗ МВС зупинили вантажний автомобіль КамАЗ з російськими реєстраційними номерами, що рухався до Росії у супроводі автомобілю ”Нива” з українськими номерами. Вантажівка без відповідних супровідних документів контрабандно перевозила партію верхнього одягу турецького виробництва на суму близько 3 млн. грн. Працівники ГУБОЗ вилучили контрабандний вантаж, а також кілька переносних радіопередавачів, котрими користувалися зловмисники.

Відео дня

Неподалік від місця затримання, за 800 м від російсько-українського кордону, працівники ГУБОЗ також знайшли п`ять порожніх вантажівок. Наразі встановлюються їхні власники. За попередніми даними, це місце було перевалочною базою контрабандистів.

Затриманих зловмисників: водія КамАЗу і двох осіб, які знаходилися в ”Ниві”, міліціонери передали працівникам Управління Служби безпеки у Харківській області. Туди ж доправили і зібрані матеріали для порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.201 (контрабанда за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі терміном до 12 років.