Харків. 31 жовтня. УНІАН. Харківська область має необхідну кількість доз препарату «Таміфлю» - єдиного засобу, який може боротися з «каліфорнійським» грипом.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це заявив заступник губернатора Сергій СТОРОЖЕНКО на селекторній нараді з головами райдержадміністрацій, головними лікарями центральних районних лікарень та начальниками управлінь освіти районів області щодо питань попередження розповсюдження грипу А/H1N1.

С.СТОРОЖЕНКО наголосив, що на Харківщині є необхідна кількість доз препарату «Таміфлю» - єдиного засобу, який може боротися з «каліфорнійським» грипом. Він звернувся до керівників районів з проханням проведення відповідної профілактичної та роз’яснювальної роботи з населенням щодо неприпустимості самолікування.

Відео дня

«Населення має розуміти, що при перших же симптомах нежиті, кашлю, підвищення температури треба негайно звертатись до лікаря. Самолікування неминуче призведе до небажаного результату. Крім того, я звертаюсь до населення області з проханням у цей час не нехтувати захисними масками, оскільки грип А/H1N1 – це вірусне захворювання, яке передається повітряним шляхом», - підкреслив С.СТОРОЖЕНКО.

Особливу увагу під час селекторної наради С.СТОРОЖЕНКО приділив питанням організації медичної допомоги населенню. Так, за його словами, на цілодобовий режим роботи переведено ГУ охорони здоров’я облдержадміністрації, обласна санітарно-епідеміологічна станція, до 20.00 продовжено роботу всіх поліклінік, під особливий контроль взято питання наявності лікарських засобів в аптеках області.

С.СТОРОЖЕНКО наголосив на неприпустимості підвищення цін на протигрипозні та профілактичні препарати в аптеках області.

Також під час селекторної наради були обговорені питання щодо організації транспортного сполучення, як в межах області, так і міжобласного та міждержавного. Вже з суботи на кордоні Харківської області з іншими областями та країнами будуть встановлені спеціальні санітарні кордони, які при в’їзді на територію Слобожанщини будуть видавати пасажирам захисні маски та виясняти стан їхнього здоров’я.