Харків. 14 листопада. УНІАН. Анатолій СЕМЕНЧЕНКО, який склав із себе повноваження голови Харківської обласної організації Народного Руху України, вважає, що Рух відступився від власних національно-демократичних програмних засад, підтримавши кандидата у президенти Юлію ТИМОШЕНКО.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі ХОО НРУ, про це йдеться у заяві А.СЕМЕНЧЕНКА з приводу складення повноважень керівника Харківської облорганізації НРУ.

«Вважаю, що, підтримавши кандидатом у президенти лідерку БЮТ та партії «ВО «Батьківщина» Юлію ТИМОШЕНКО, людину яка очолює протилежну від національно-демократичної за ідеологією політичну силу, яка за своїми діями є авантюрним, цинічним, непослідовним та з ознаками диктаторства керівником, яка за світоглядними цінностями тяжіє до соціалістичних популістських цінностей, – Народний Рух України тим самим остаточно поставив на собі жирну крапку як на національній і демократичній політичній силі», - заявив А.СЕМЕНЧЕНКО.

Відео дня

На його думку, «таке стало можливим у результаті діяльності Бориса ТАРАСЮКА та його найближчого оточення з керівництва Руху (В.КОВАЛЬ, В.КУЙБІДА, О.ЧОРНОВОЛЕНКО) упродовж усіх років його головування в Русі. Ними Народний Рух України перетворено на таке собі політичне закрите акціонерне товариство цих осіб зі сповідуванням «ідеології меркантильності», з псевдо-внутрішньою партійною демократією. Взяти для прикладу хоча б останню заборону ЦКРК НРУ на обговорення та пропозиції в середовищі партії стосовно висунення можливої кандидатури на президентську посаду від Руху».

А.СЕМЕНЧЕНКО також вважає, що, проголосувавши на ХVІІІ з’їзді НРУ (третій етап) за підтримку кандидата у президенти Ю.ТИМОШЕНКО, «Рух продемонстрував, що йому байдуже до майбутньої долі України, до загальноукраїнських національних та демократичних цінностей, а також продемонстрував те, що відтепер він готовий обслуговувати кланово-олігархічне оточення Ю.ТИМОШЕНКО в корисливих інтересах верхівки Руху, заради отримання ними кількох прохідних місць по списку БЮТ на наступних парламентських виборах».

На думку 15-річного лідера харківських «рухівців», «таке рішення з’їзду також засвідчило ще й те, що Народний Рух України, маючи практично нульовий партійний рейтинг та аналогічний рейтинг його керівника – Бориса ТАТАСЮКА, здійснив свій останній торг: продав бренд «Народний Рух України» Юлії ТИМОШЕНКО та її політичній силі, аби у цій президентській кампанії Рух не «плутався під ногами», а був у неї «в кишені».

«У такій партії, яка відступилася від власних національно-демократичних програмових засад, де зовсім не залишилося Чорноволівського духу (хіба що – лише риторика про нього), я не бачу собі місця, а тому заявляю про складання з себе повноважень голови Харківської обласної організації Народного Руху», - йдеться у заяві А.СЕМЕНЧЕНКА.

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада 2009 р. провід Харківської обласної організації НРУ прийняв ухвалу, у якій засудив рішення з’їзду НРУ підтримати на президентських виборах прем’єр-міністра України Ю.ТИМОШЕНКО і виступив за підтримку чинного Президента В.ЮЩЕНКА.

13 листопада провід Харківської облорганізації Народного руху України вийшов зі складу Руху.