Харків. 23 лютого. УНІАН. Харківська та Львівська області підпишуть нову угоду про економічну та культурну співпрацю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Харкові повідомив голова Львівської облдержадміністрації Михайло ЦИМБАЛЮК.

«Зараз ми обговорюємо питання про підписання нового договору між двома областями. Ми хочемо, щоб було налагоджено тісну співпрацю в економічному плані. У нас два райцентри з однаковою назвою – Золочів – потрібно, щоб ці райцентри тісніше подружилися у культурному, суспільно-політичному житті, в економічних програмах», - підкреслив М.ЦИМБАЛЮК.

Відео дня

Губернатор Львівщини відзначив велике економічне й культурне значення двох регіонів для країни та наголосив на необхідності об’єднання зусиль.

«Львівщина і Харківський край – це дві території, які тримають Україну, це два великих стовпи. У нас кордон із Західною Європою, у вас – кордон із Росією. Саме ці дві території тримають центр», - сказав М.ЦИМБАЛЮК.

У свою чергу голова Харківської облдержадміністрації Михайло ДОБКІН відзначив пожвавлення культурних та економічних контактів між Львівщиною та Харківщиною й виразив сподівання на подальше розширення співпраці.

Як передавав УНІАН, 22 лютого у Харкові була відкрита меморіальна дошка Патріарху Української греко-католицької церкви Йосипу Сліпому. В урочистій церемонії відкриття у якості почесних гостей взяли участь голова Львівської облдержадміністрації М.ЦИМБАЛЮК і Львівський міський голова Андрій САДОВИЙ.