Харків. 30 листопада. УНІАН. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав керівникам районів доручення до 15 січня надати першочергові містобудівні документи. Йдеться про райони, де й досі не оновлені схеми районів та генеральні плани міст.

Як повідомляє сайт Харківської облдержадміністрації, проблема була розглянута в ході спільного засідання колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради.

Відео дня

Було наголошено, що на цей час відповідна робота не розпочата в Нововодолазькому, Куп`янському, Валківському, Краснокутському та Дергачівському районах. Основна причина – брак бюджетних коштів. З нового року в містах та районах Харківської області, де не оновлена містобудівна документація, стане неможливим проведення будь-яких дій, пов`язаних з виділенням земельних ділянок та зміною призначення землі.

«Якщо не буде проведена хоча б первинна робота, з 1 січня ви повністю зупинитеся в реалізації будь-якої субвенції, спрямованої на відновлення і ремонт соціальних об`єктів. Не можна допустити, щоб десь у нас не було можливості освоювати кошти через недоробки керівництва», - сказав М.Добкін.

Губернатор наголосив при цьому, що буде посилена персональна відповідальність керівників тих районів, де робота зі складання містобудівних документів ведеться не на належному рівні.