Харків. 12. лютого. УНІАН. Лідер фракції Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ виступає проти приватизації харківського Турбоатому.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЯНУКОВИЧ НА напередодні заявив на засіданні опозиційного уряду.

Екс-прем’єр також проти передачі в руки приватних структур Укртелекому та Одеського припортового заводу.

Відео дня

Він вважає недоцільним в нинішній ситуації проводити приватизацію підприємств, які дають значні надходження до бюджету. За його словами, на сьогодні немає умов для того, щоб ці процеси були проведені прозоро і щоб була отримана максимальна ціна за дані підприємства. Він також виступає проти «реприватизації «Луганськтепловозу». За його словами, це не відповідає інтересам трудового колективу даного підприємства і також шкодить іміджу України на міжнародній арені та серед інвесторів. В.ЯНУКОВИЧ вважає, що нинішня політика влади в питаннях приватизації не є державницькою, а є «популістською, авантюрною».

В інтерв’ю журналістам народний депутат України Анатолій КІНАХ сказав, що сьогодні на світових фондових ринках відбувається «дуже негативні процеси зниження котирування акцій». За його словами, в умовах зниження вартості підприємств пропонувати велику кількість стратегічних об’єктів в стислі терміни - «це однозначно дуже різко знизити їх вартість». Він зазначив, що фракція Партії регіонів, опозиційний уряд звертатимуться до Президента України, щоб не підтримувалася така політика уряду.