Фото: КМДА

Як повідомили у КК «Київавтодор», техніка була завчасно розташована на вихідних позиціях, що дало змогу оперативно розпочати обробку протиожеледними матеріалами столичних доріг для недопущення утворення ожеледиці та снігових накатів. Протягом 2-х годин, до 02:00 ночі, посипальними матеріалами було оброблено всі магістральні вулиці, мости і шляхопроводи, спуски і підйоми, вулиці, якими курсує громадський транспорт, передає прес-служба КМДА.

Після цього спецтехніка «Київавтодору» розпочала наступний етап робіт – прибирання вулично-дорожньої мережі від снігу. 387 одиниць спецтехніки та 54 бригади з ручного прибирання КК «Київавтодор» були задіяні в прибиранні протягом ночі та ранку.

Із 03:00 до 05:00 в усіх районах міста очищення дорожньої мережі проводилось колонами спецтехніки у кількості 4-7 одиниць залежно від ширини проїжджої частини доріг. Крім того, особливу увагу було приділено прибиранню правої смуги доріг, щоб зранку міський громадський транспорт міг без перешкод працювати.

Відео дня

Паралельно дорожники проводили механізоване та ручне прибирання підходів до наземних і підземних пішохідних переходів, тротуарів і зупинок громадського транспорту, які перебувають на утриманні підприємств корпорації.

Також до прибирання снігу наразі залучені 144 трактори ЖЕДів, 80 одиниць техніки КО «Київзелебуд» та 3600 двірників.

Нагадаємо, що враховуючи погодні умови, Постійною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА попередньо прийнято рішення про обмеження в’їзду вантажного транспорту до Києва із 17:00 до 21:00.

Наразі комунальники продовжують роботи: триває повторна обробка та прибирання від снігу балансових територій.

Міська влада звертається до водіїв із проханням бути уважними та обережними на дорогах, дотримуватись Правил дорожнього руху та не залишати свої автомобілі обабіч вулиць і доріг, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.