У Києві з'явився проспект Шухевича / фото kievstreets.org

Колегія суддів Апеляційного адміністративного суду ухвалила рішення відмовити у вимозі ВО «Свобода» скасувати призупинення перейменування проспекту Миколи Ватутіна в Києві на проспект Романа Шухевича.

Про це повідомила директор Інституту правової політики та соціального захисту Олена Бережна на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожКличко закликав не допустити провокацій перед президентськими виборами

Відео дня

«Сьогодні колегія суддів Апеляційного адміністративного суду відхилила вимогу партії «ВО «Свобода» скасувати призупинення всіх дій з перейменування проспекту імені легендарного полководця - генерала Миколи Ватутіна на Шухевича і залишила рішення суду першої інстанції без зміни», - написала Бережна.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня 2017 року Київрада проголосувала за перейменування проспекту імені генерала Ватутіна, присвоївши проспекту ім'я головного командира УПА Шухевича. Відповідне рішення підтримали 69 депутатів.

За інформацією фракції ВО «Свобода» в Київраді, яка брала участь у підготовці проекту рішення Київради про перейменування проспекту Ватутіна, 12 червня суддя Окружного адміністративного суду Києва своєю ухвалою призупинив рішення про перейменування проспекту, задовольнивши позов громадських організацій "Антифашистська правозахисна ліга" і "Єврейська правозахисна група".

У свою чергу, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що суд не забороняв перейменовувати проспект генерала Ватутіна.

13 червня міський голова Києва Віталій Кличко запевнив, що Київрада готова відстоювати в суді своє рішення про перейменування проспекту.