За появою на Поштовій площі у Києві ресторанів та спробою побудувати там торговий центр (ТРЦ) замість музею стоїть сім'я народного депутата від партії Віктора Медведчука «Опозиційна платформа – За життя» Суто Мамояна.

Про це йдеться у сюжеті програми «Гроші».

Читайте такожЗабудовник і партнер міра Кличка Микитась затягує ремонт Шулявського мосту (відео)Зазначається, що в результаті серії протестів проти будівництва ТРЦ, що може знищити унікальну історичну знахідку на цьому місці, роботи були припинені. Однак спроби відновити їх забудовник не залишає.

За словами громадських діячів, на одній із зустрічей з ними Мамоян прямо заявив, що він зацікавлений у будівництві, пропонуючи завершити його, а натомість – виділити невелике приміщення під музей. Активісти на таку угоду не пішли, разом з тим вони переживають, що «свої люди» в Генеральній прокуратурі (ГПУ) можуть допомогти нардепу «поховати» результати їхньої боротьби.

У сюжеті сказано, що в ГПУ працює брат Мамояна Рустам Сутко, який до того ж підписував документи про передачу кримінального провадження за фактом незаконного будівництва ресторанів на Поштовій площі Державному бюро розслідувань (ДБР). Відтоді розслідування «завмерло».

Раніше УНІАН повідомляв, що ділянка «Середньовічного Києва» на Поштовій площі стала пам'яткою національного значення.