/ wikipedia.org

Як передає кореспондент УНІАН, про це лідер Організації українських націоналістів Микола Коханівський заявив біля пам'ятника Щорсу, де зібралися декілька десятків активістів та прихильників ідеї його знесення.

“Вчора і сьогодні мені дзвонив пан Білоцерковець, сказав, що йому доручив поговорити мер Кличко. Також мені дзвонили зі Служби безпеки і сказали, що протягом двох днів цей пам'ятник буде завішено, і що з вересня місяця почнуть прибирати цей пам'ятник. Білоцерковець перепросив, що до сьогодні демонтаж пам'ятника не розпочався”, - сказав Коханівський.

Читайте такожРада "декомунізувала" Димитров, Котовськ, Красноармійськ, Щорс та 214 сіл та селищ

Відео дня

Він також додав, що з огляду на це, заплановане на сьогодні активістами знесення пам'ятника не відбудеться, і що активісти дають владі ще один шанс виконати свої обіцянки.

Слід також зазначити, що пам'ятник Щорсу вже декілька днів стоїть у будівельних риштуваннях, обтягнутих захисною тканиною у кольорах державного прапора України: зверху блакитна, знизу - жовта тканина. Також пам’ятник по периметру охороняють декілька десятків правоохоронців.

Ситуація спокійна, ніхто не намагається прорватися до монумента.

/ facebook.com/mazur.taras