Фруктовий салат - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Салати з фруктів та ягід – смачний та корисний десерт, який буде чудовою альтернативою будь-яким тортам, тістечкам, цукеркам або морозиву.

Варіантів рецептів фруктово-ягідних салатів безліч. Для їх приготування найчастіше використовують апельсини, груші, ківі, яблука, банани та полуницю.

Фруктово-ягідний салат з морозивом

  • Банани - 1 шт.
  • Ківі - 1 шт.
  • Абрикоси - 3 шт.
  • Нектарин - 4 шт.
  • Черешня - 8 шт.
  • Морозиво пломбір - 200 г
  • Шоколад - 10 г

Фрукти помити. З бананів зняти шкірку, нарізати м'якоть маленькими кубиками. Зняти шкірку з ківі, нарізати м'якоть кубиками.

Відео дня

Читайте такожШоколадно-ароматний "Празький торт": як приготувати неймовірний десерт

Абрикоси (стиглі, але не дуже м'які) розрізати на дві частини, видалити кісточки, м'якоть нарізати кубиками. Видалити кісточки з нектаринів і нарізати їх кубиками.

З черешні вирізати кісточку, нарізати ягоди кубиками або великими шматочками.

Усі приготовані фрукти покласти в глибоку миску. Заправити салат морозивом. Перемішати. Покласти його на 20 хвилин у холодильник, щоб трохи охолов.

Розкласти фруктовий салат по креманках. За бажанням можна посипати тертим шоколадом і подрібненими горіхами. Зверху можна покласти кульку підталого морозива й відразу подати салат до столу.

Фруктовий салат з йогуртом

  • Яблуко - 2 шт.
  • Ківі - 2 шт.
  • Банан - 1 шт.
  • Мандарин - 2 шт.
  • Йогурт - 200 г

З фруктів видалити насіння та шкірку. Яблука нарізати кубиками. Якщо салат подаватиметься не відразу, то збризнути яблука однією столовою ложкою лимонного соку, щоб вони не потемніли.

Нарізати інші фрукти й додати їх у салатник. Перед подачею перемішати та заправити салат йогуртом. Вітамінний фруктовий салат з йогуртом готовий до вживання.

Фруктовий салат "Тільки для дорослих"

  • Апельсин - 1 шт.
  • Грейпфрут - 1 шт.
  • Груша - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Банан - 1 шт.
  • Ківі - 1 шт.
  • Сік лимона - 0,5 шт.
  • Коньяк - 2-3 ст. ложки
  • Цукор - 2-3 ст. ложки
  • Кориця - 0,5-1 ч. л.
  • Кокосова стружка при подачі - за бажанням

Апельсин очистити, нарізати товстими кружечками, розібрати на скибочки. Грейпфрут очистити від шкірки та плівок.

Як приготувати фруктовий салат / фото ua.depositphotos.com

Грушу очистити від насіння, порізати на невеликі шматочки. Яблуко очистити від насіння, нарізати так само, як і грушу.

Банан очистити від шкірки, нарізати товстенькими кружечками. Ківі очистити й нарізати півкільцями.

Приготування заправки. Змішати лимонний сік, коньяк, цукор і корицю.

Усі інгредієнти змішати, полити фруктовий салат заправкою й знову перемішати. Під час подачі фруктовий салат за бажання можна посипати кокосовою стружкою.

Вінегрет з манго і чорносливом з фруктовою заправкою

  • Буряк (середня) - 3 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Лук червоний - 1 шт.
  • Манго - 1 шт.
  • Чорнослив (без кісточок) - 100 г
  • Мед (рідкий) - 1 ч. л.
  • Гірчиця - 0,5 ч. л.
  • Оцет (винний) - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Оливкова олія (рослинна) - 5-6 ст. л.
  • Яблуко (зелене, кисле) - 0,5 шт.

Буряк помити, обсушити, загорнути у фольгу і поставити запікатися в нагріту духовку до 180°С на 1-1,5 години. Запечений буряк нарізати кубиками, покласти в чашку й змішати з 1 столовою ложкою оливкової олії.

Читайте такожНіжний чізкейк: як приготувати неймовірний десерт без випікання

Відварені моркву та картоплю почистити, нарізати кубиками. Манго почистити і також нарізати кубиками. Чорнослив вимити, обдати окропом, розрізати навпіл (або на 4 частини). Червону цибулю – півкільцями.

Всі овочі змішати у салатниці.

Приготування заправки. Збити у блендері половину яблука, обрізки манго з винним оцтом, лимонним соком, медом, оливковою олією та гірчицею.

Заправити салат і дати йому настоятися протягом 30 хвилин у холодильнику.