Відомий ресторатор Савва Лібкін поділився своїм рецептом приготування зеленого борщу.
Допомагала йому готувати експерт з харчування і телеведуча Мирослава Ульяніна.
В прямому ефірі, який проходив в одеському ресторані «Дача», Савва обробляв телятину, обговорював з Мирославою користь селери і жартував, що здорове харчування може бути гнучким.
Повне відео ефіру можна подивитися на сторінці Савви Лібкіна в Facebook.
Рецепт зеленого борщу з грінками (на 4 порції)
Склад:
- 1 кг телячої грудинки
- 3-4 картоплини
- 300 г шпинату
- 150 г щавлю
- 2 середні цибулини
- 1 головка часнику
- 200 мл оливкової олії
- 1 корінь петрушки
- 1 корінь селери
- 100 г зеленої цибулі
- 1,5 пучка зелені петрушки
- 0,5 пучка кропу
- 4 яйця
- 200 г домашньої сметани
- Половинка лимона
- Лавровий лист
- Сіль і перець за смаком
Для грінок:
- Хліб бородінський
- Бринза овеча
- Шпинат
- Часник
- Лимон
- Олія оливкова
- Перець
Спосіб приготування:
Телячу грудинку промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Коли закипить, знімаємо піну і далі варимо на повільному вогні 1 годину. За 15 хвилин до закінчення варіння солимо, додаємо лавровий лист, пучок зелені і корінців, пов'язаних кулінарною ниткою.
Шпинат і щавель моєму і відокремлюємо грубі стебла, крупно нарізаємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, часник - скибочками. Пасеруємо цибулю на оливковій олії до готовності, але без зміни кольору; додаємо до цибулі часник.
Картоплю очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
Виймаємо з бульйону корінці та зелень і додаємо нарізану картоплю і варимо ще 25 хвилин. Потім вводимо у борщ пасеровану ріпчасту цибулю, білу частину зеленої цибулі і шпинат з щавлем. Доводимо до смаку за допомогою солі.
Яйця варимо в круту, очищаємо і шаткуємо в крихту. Дрібно нарізаємо листя петрушки і кропу. Розкладаємо по тарілках яйця, зелень, пір'я зеленої цибулі і телятину. Заливаємо гарячим борщем. Сметану подаємо окремо.
Для грінок обсмажуємо скибочки бородінського хліба на оливковій олії. Обсмажуємо на оливковій олії часточки часнику, додаємо до них шпинат і, злегка обсмаживши, солимо і додаємо сік лимона.
На грінку викладаємо готовий шпинат, зверху посипаємо тертою бринзою. Скроплюємо оливковою олією і перчимо.