Відомий ресторатор Савва Лібкін поділився своїм рецептом приготування зеленого борщу.

Допомагала йому готувати експерт з харчування і телеведуча Мирослава Ульяніна.

В прямому ефірі, який проходив в одеському ресторані «Дача», Савва обробляв телятину, обговорював з Мирославою користь селери і жартував, що здорове харчування може бути гнучким.

Відео дня

Повне відео ефіру можна подивитися на сторінці Савви Лібкіна в Facebook.

Рецепт зеленого борщу з грінками (на 4 порції)

Склад:

  • 1 кг телячої грудинки
  • 3-4 картоплини
  • 300 г шпинату
  • 150 г щавлю
  • 2 середні цибулини
  • 1 головка часнику
  • 200 мл оливкової олії
  • 1 корінь петрушки
  • 1 корінь селери
  • 100 г зеленої цибулі
  • 1,5 пучка зелені петрушки
  • 0,5 пучка кропу
  • 4 яйця
  • 200 г домашньої сметани
  • Половинка лимона
  • Лавровий лист
  • Сіль і перець за смаком

Для грінок:

  • Хліб бородінський
  • Бринза овеча
  • Шпинат
  • Часник
  • Лимон
  • Олія оливкова
  • Перець

Спосіб приготування:

Телячу грудинку промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Коли закипить, знімаємо піну і далі варимо на повільному вогні 1 годину. За 15 хвилин до закінчення варіння солимо, додаємо лавровий лист, пучок зелені і корінців, пов'язаних кулінарною ниткою.

Шпинат і щавель моєму і відокремлюємо грубі стебла, крупно нарізаємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, часник - скибочками. Пасеруємо цибулю на оливковій олії до готовності, але без зміни кольору; додаємо до цибулі часник.

Картоплю очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо.

Виймаємо з бульйону корінці та зелень і додаємо нарізану картоплю і варимо ще 25 хвилин. Потім вводимо у борщ пасеровану ріпчасту цибулю, білу частину зеленої цибулі і шпинат з щавлем. Доводимо до смаку за допомогою солі.

Яйця варимо в круту, очищаємо і шаткуємо в крихту. Дрібно нарізаємо листя петрушки і кропу. Розкладаємо по тарілках яйця, зелень, пір'я зеленої цибулі і телятину. Заливаємо гарячим борщем. Сметану подаємо окремо.

Для грінок обсмажуємо скибочки бородінського хліба на оливковій олії. Обсмажуємо на оливковій олії часточки часнику, додаємо до них шпинат і, злегка обсмаживши, солимо і додаємо сік лимона.

На грінку викладаємо готовий шпинат, зверху посипаємо тертою бринзою. Скроплюємо оливковою олією і перчимо.