Запіканка з сиру в мультиварці - рецепт / фото patelnya.com.ua

Сирна запіканка – дуже смачна страва, яка припаде до смаку багатьом.

Читайте такожЕфектний мусовий торт: як приготувати ніжний десерт

Приготовлена у мультиварці вона виходить пишною та ніжною, а також корисною – її рекомендують вживати навіть малюкам. Водночас запіканка у мультиварці ще й досить ситна страва. Вона може бути повноцінним сніданком.

Відео дня

Запіканку роблять зазвичай солодкою – з сиру та фруктів, ягід або сухофруктів. Приправляється вона найчастіше сметаною, згущеним молоком, варенням, джемом або ж подається зі свіжими ягодами.

Сирна запіканка у мультиварці

  • Сир - 500 г
  • Яйце - 4 шт.
  • Крупа манна - 100 г
  • Цукор - 150 г
  • Цукор ванільний - 1 г
  • Сметана - 250 г
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 дрібка
  • Масло вершкове - 30 г

Білки відокремити від жовтків. Збити жовтки міксером або блендером. Додати цукор. Потім додати сметану та ванільний цукор і збити до однорідної маси.

В окремій посудині до сиру додати дрібку солі, манку та розпушувач. Перемішати виделкою, розбиваючи грудочки сиру.

Як готувати сирну запіканку в мультиварці / фото avrorra.com

Ввести рідку суміш у сир. Перебити блендером до стану мусу. Залишити тісто на 20 хвилин, щоб набухла манка.

Збити білки до білого і ввести ложкою в тісто.

Форму для випічки змастити вершковим маслом. Залити сирне тісто і випікати в мультиварці, встановивши режим "Випічка" на 60-90 хвилин.

Добре смакуватиме сирна запіканка з варенням та свіжими ягодами.

Запіканка з сиру зі згущеним молоком у мультиварці

  • Сир - 500 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Згущене молоко - 0,5 банки
  • Ванілін - за смаком
  • Сіль - за смаком

Відокремити білки від жовтків. Білки збити з дрібкою солі в міцну піну. Жовтки, сир і згущене молоко збити міксером або блендером.

Акуратно з'єднати збиті білки з сиром. Можна додати начинку в тісто – цукати, родзинки, горіхи чи інші сухофрукти.

Ніжна сирна запіканка - рецепт / фото patee.ru

Чашу мікрохвильовки змастити маслом, викласти в неї сирну масу.

Випікати запіканку в режимі "Випічка" 45 хвилин. Потім акуратно перевернути за допомогою кошика для варіння "на пару" і покласти ще на 45 хвилин. Після завершального сигналу залишити запіканку у вимкненій мультиварці приблизно на 20-30 хвилин.

Львівський сирник у мультиварці

  • Сир - 500 г
  • Манна крупа - 1 ст. л.
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукор - 170 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Родзинки без кісточок - 1 жменя
  • Цедра 1 лимона

Для глазурі

  • Какао - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Сметана - 2-3 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.

Збийте розм'якшене вершкове масло з цукром. Додати яйця, сир і ще раз добре збити міксером. Ввести в отриману масу манку, родзинки і терту цедру, добре розмішати.

Вилити сирну масу в мультиварку й готувати Львівський сирник у режимі "Випічка" 65 хвилин.

Якщо використовувався м'який сир, то не варто діставати запіканку відразу, а слід дати їй спочатку постояти у вимкненій мультиварці, а потім охолонути в каструльці та перекласти остиглу запіканку на тарілку.

Рецепти запіканки з сиру в мультиварці  / фото 1000.menu

Готуємо шоколадну глазур. З'єднати розтоплене масло, цукор, сметану та какао, розмішати. Довести до кипіння, помішуючи.

Залити Львівський сирник шоколадною глазур'ю. Помістити його в холодильник на кілька годин, а потім можна подавати до столу.

Сирна запіканка на пару в мультиварці

  • Сир - 800 г
  • Манка - 2 ст.л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Родзинки - 40 г
  • Сіль - за смаком
  • Ванільний цукор - за смаком
  • Рослинна олія - 0,25 ч.л.

Сир перетерти через сито або можна скористатися занурювальним блендером. Додати сіль за смаком, вбити яйця і знову все перетерти блендером або ложкою.

Ванільний цукор перемішати зі звичайним цукром, додати в сирну масу й добре перемішати.

Всипати манку, добре перемішати ложкою. Залишити цю масу на 10 хвилин, щоб розбухла манка.

Родзинки добре промити, додати в сирну масу й перемішати.

Читайте такожНіжна та соковита запіканка з кабачків: як приготувати апетитну страву

Взяти маленькі формочки. Можна скористатися однією великою, тоді час готування потрібно буде збільшити вдвічі. Формочки трішки змастити олією без запаху, але це не обов’язково.

Викласти сирну масу у формочки, гарно утрамбовуючи, щоб хоч 1 см залишався до країв. Покласти формочки в кошик-пароварку. У чашу мультиварки налити 1 літр окропу, встановити пароварку в чашу, закрити мультиварку й виставити режим "пар" або "готування на пару" на 20 хвилин.

Маленькі запіканочки легко виймаються з формочок. Кожен кексик полити улюбленим сиропом, варенням, згущеним молоком або ж подавати зі свіжими фруктами.