Варення зі смородини на зиму - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Варення зі смородини – це набір вітамінів на всю холодну зиму.

Читайте такожСолодко та ароматно: рецепти варення із черешні на зиму

Особливо цінується це варення за чудовий насичений за кольором сироп і цілі солодкі ягідки, які дуже добре смакуватимуть у різноманітній випічці.

Відео дня

Можна готувати смородинове варення із додаванням у нього, наприклад, лимонів або апельсинів, тоді аромат цього смаколика виходить змішаним.

Варення з чорної смородини П'ятихвилинка

  • Чорна смородина - 1 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 150 мл

Промити очищені ягоди чорної смородини і всипати їх у каструлю або ємність з антипригарним дном. Засипати цукровим піском та залити води. Нагріти всі інгредієнти, перемішавши між собою.

Томити суміш з моменту закипання приблизно 5-6 хвилин до повного розчинення цукрових кристалів, а потім розподілити варення в сухі прогріті банки за допомогою ополоника, закрутивши їх гарячими кришками.

Перевернути кожну банку з рідким смородиновим варенням верх дном і дати їй охолонути в цьому положенні, а потім – покласти в комору.

Джем зі смородини без кісточок

  • Смородина - 1 кг
  • Цукор - 1 кг

Смородину перебрати та промити. Залишити ягоди в ситі, щоб зайва вода стекла. Підготовлені ягоди смородини подрібнюємо в пюре, за допомогою м'ясорубки або блендера.

Невеликими порціями перетерти ягідне пюре через дрібне сито, видаляючи кісточки і шкірку.

Отриману ягідну масу в емальованому посуді довести на малому вогні до перших бульбашок. Всипати цукор (у співвідношенні 1:1 до маси протертого через сито ягідного пюре), постійно помішувати, щоб він розчинився.

Як приготувати варення з чорної смородини  / фото ua.depositphotos.com

Варити джем з чорної смородини 5 хвилин після закипання, на малому вогні, помішуючи.

Розкласти гарячий джем зі смородини на зиму по сухих простерилізованих банках. Закрити банки з джемом стерильними сухими кришками. Перевертати не потрібно.

Зберігати джем зі смородини у прохолоді, без сонячних променів.

Варення з чорної смородини і лимона

  • Чорна смородина - 2 кг
  • Цукор - 2 кг
  • Сік лимона - 4 ст. л.

Ягоду перебрати, помити, дати стекти зайвій воді. Покласти в каструлю з товстим дном, засипати цукром, безперервно помішувати. Щойно варення закипіло, додати сік лимона, варити 5-7 хвилин і розкласти по стерилізованих баночках. Закрутити, охолодити й покласти в холодильник.

Перетерта з цукром чорна смородина

  • Смородина чорна - 1 кг
  • Цукор - 800 г

Смородину перебрати, промити, очистити від гілочок і хвостиків. Перекласти її в сито й дати стекти зайвій воді. Подрібнити ягоди блендером або м'ясорубкою в однорідне пюре.

Читайте такожСмачна й корисна курага: як сушити абрикоси в домашніх умовах

У протерту масу додати цукор і ретельно перемішати. Залишити смородину до повного розчинення цукру на добу, при цьому на ніч прибрати у холодильник.

Дістати смородину з холодильника, перемішати. Розкласти ягідне пюре по стерилізованих банках, закрити стерильними кришками та прибрати у холодильник. Також можна скласти в контейнери для заморозки й зберігати у морозильній камері.