Закуски на природу - рецепти / фото ua.depositphotos.com

У період сезону шашликів, пікніків і просто поїздок на природу дуже доречними будуть прості страви, які готуються швидко та зі звичайних продуктів.

Аби не витрачати час, виїжджаючи на природу, на приготування смачних закусок, про їстівні запаси можна подбати ще вдома.

Яєчні конвертики з сиром і шинкою

  • Яйця – 4 шт.
  • Шинка – 130 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Масло рослинне (для смаження) – 1-2 ч. л.

Натерти шинку і сир на дрібній тертці.

Відео дня

В окрему ємність розбити яйця та злегка збити виделкою, щоб білки і жовтки змішалися.

Читайте такожАпетитний та соковитий торт із кабачків: рецепт оригінальної закуски

Розігріти сковороду на середньому вогні й змастити рослинною олією. Влити порцію збитих яєць й розподілити по сковороді, щоб вийшов тонкий яєчний млинець. Смажити млинець приблизно 1-2 хвилини, поки яєчна маса не "схопиться".

Потім перевернути млинець на інший бік. У центр млинця викласти трохи шинки й натертого сиру. Скрутити яєчний млинець з начинкою конвертиком: спершу підвернути вільні краї млинчика ліворуч і праворуч від начинки й скласти у напрямку до центру. Притиснути його краї лопаткою на 10-15 секунд, щоб зафіксувати їх у такому положенні.

Потім таким же чином підвернути верхній і нижній краї млинчика. Злегка притискаючи лопаткою, обсмажте вийшов конвертик ще 20-30 секунд.

Потім перевернути яєчний конвертик й обсмажувати ще 20-30 секунд з іншого боку. Повторіть процес із рештою яєчної маси та начинкою. За бажання можна зрізати виступаючі краї конвертиків, надавши їм більш акуратної форми.

Рулети з лаваша – овочевий і м’ясний

Для овочевого лаваша з корейською морквою

  • Лаваш тонкий – 2 листи
  • Морква по-корейськи – 150 г
  • Сир твердий – 150 г
  • Огірки свіжі – 3 шт.
  • Листя салату – невеликий пучок
  • Зелень кропу – невеликий пучок
  • Майонез – приблизно 2 ст. л.

Для м’ясного лаваша з болгарським перцем

  • Лаваш тонкий – 3 листи

Для 1-го шару начинки

  • Морква сира – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 г
  • Часник – 4 зубки
  • Майонез – 60 г

Для 2-го шару начинки

  • Яйця – 5 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Майонез – 40 г

Для 3-го шару начинки

  • Ковбаса варена – 300 г
  • Зелена цибуля – невеликий пучок
  • Майонез – 40 г

Готуємо овочевий лаваш з корейською морквою. Сир подрібнити, скориставшись середньою теркою. Огірок натерти на тертці, призначеній для корейської моркви. Кріп порубати.

На перший лист розгорнутого лаваша нанести тонким шаром майонез. Заповнити весь простір лаваша тертим сиром, кропом і шматочками порваного листя салату.

Накрити все другим шаром лаваша. Розподілити по ньому корейську моркву та натерті огірки. Згорнути рулет, щільно притискаючи шари.

Рулет запечатати в плівку й покласти його в холодильник. Через годину овочевий рулет просочиться і буде готовий до вживання. Зберігати в холодильнику такий лаваш з овочевою начинкою можна протягом доби.

Як приготувати закуски на пікнік / фото ua.depositphotos.com

Готуємо м’ясний лаваш з болгарським перцем. Він складається з 3-х шарів лаваша з 3-ма різними начинками.

Моркву подрібнити на середній терці. Так само подрібнити сир.

Начинка № 1. Змішати сир, моркву, видавлений пресом часник і майонез.

Начинка № 2. Яйця відварити, нарізати кубиком. Так само нарізати болгарський перець.

Начинка № 3. Ковбасу нарізати довгими смужками. Зелену цибулю дрібно порубати.

Складаємо м’ясний лаваш. Перший лист лаваша намазати начинкою № 1. Зверху укласти 2-й шар лаваша. Всю поверхню лаваша тонко змастити майонезом. Рівномірно розподілити начинку № 2 (з яєць і болгарського перцю).

Накрити начинку 3-м листом лаваша. Змастити його поверхню майонезом. Рівномірно розподілити на аркуші начинку № 3 (ковбасу і зелену цибулю).

Акуратно, придавлюючи пласти лаваша з начинками, згорнути рулет. Запечатати рулет в плівку і відправити у холодильник. Вживати і зберігати м’ясний рулет із лаваша слід аналогічно овочевому варіанту.

Діставши рулети з харчової плівки, нарізати їх гострим ножем на порційні шматочки.

Домашні сирні палички

  • Сир твердий – 300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 30 г
  • Олія – 70 мл

Сир натерти на дрібній тертці, додати борошно та яйце. Все перемішати. Сформувати сирні палички. Обсмажити їх на рослинній олії до золотистого кольору. Смачні сирні палички готові!

Закусочні слойки з сиром і печерицями

  • Тісто листкове дріжджове – 500 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Печериці свіжі – 8 шт.
  • Майонез – 30 г
  • Яйце (тільки жовток) – 1 шт.
  • Кунжут білий – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно (для роботи з тістом) – 1 ст. л.

Духовку краще заздалегідь включити розігріватися до 230°C.

Гриби протерти вологим кухонним рушником і нарізати пластинками (не дуже тонкими).

Сир натерти на дрібній тертці.

Стіл присипати борошном. Тісто розкачати качалкою в тонкий пласт.

З пласта тіста вирізаємо кружечки (квадрати, прямокутники, ромби або трикутники). Обрізки тіста зібрати, їх можна повторно розкачати і використовувати.

Рецепти смачних закусок на природу / фото ua.depositphotos.com

Деко застелити пергаментом (змащувати нічим не потрібно). Викласти на пергамент заготовки з тіста. Центр кожного кружечка трохи змащуємо майонезом або сметаною (по 1/4 ч. л.).

Змащену ділянку тіста посипати чорним меленим перцем за смаком і натертим сиром (по 1/2 ч. л.). На кожен кружечок тіста поверх сиру викласти по скибочці печериці.

Розбити яйце й відокремити жовток від білка. Жовток розбовтувати кулінарним пензликом. Яєчний білок тут не знадобиться.

Краї тіста круглих заготовок змастити розбовтаним жовтком і посипати кунжутом.

Випікати слойки з сиром і грибами в духовці, попередньо розігрітій до 230°C, приблизно 7 хвилин. Час випічки залежить від особливостей духовки, тому через 5 хвилин перевіряємо готовність. Коли слойки зарум’яняться, діставати.

Сендвічі "Весняні"

  • Хліб для сендвічів – 6 шматків
  • Цибуля червона – 20 г
  • Майонез домашній – 2 ст. л.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Сир Філадельфія – 30 г
  • Сьомга солона – 125 г
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Сир Філадельфія дістати з холодильника хвилин за 20 до початку приготування сендвічів.

Готуємо начинку. Подрібнити слабосолону сьомгу, дуже дрібно нарізати червону цибулю, викласти все в миску й змішати з лимонним соком і майонезом. Поперчити за смаком. Перемішати та відставити вбік.

Читайте такожСмачний цибулевий пиріг: рецепти ароматної та оригінальної випічки

У хлібних скибочок відрізати краї.

Довгі огірки вимити й за допомогою овочерізки нарізати тонкими стрічками (не доходячи до середини з насінням). Викласти на серветку і промокнути.

Збираємо сендвіч. На один бік кожної скибочки хліба намазати тонким рівним шаром сир Філадельфія. Зверху викласти навскоси смужки огірка. Акуратно придавити і за необхідності знову промокнути паперовою серветкою.

Чергуючи через один, нанести на інший бік хліба рівним шаром начинку із сьомги. Накрити другим скибочкою так, щоб сторона з огірками була зовні.

Тепер просто акуратно обрізати смужки огірків, вирівнюючи їх по краю сендвічів. Загорнути в харчову плівку та прибрати в холодильник. Перед подачею розрізати кожен сендвіч по діагоналі й подавати.