У розпорядження редакції потрапила заява генерал-лейтенанта Валерія Кондратюка на ім'я президента України Петра Порошенка, в якому пояснюються причини вимушені подачі в лютому цього року рапорти про відставку.

Читайте такожПорошенко звільнив Гордєєва з посади голови Херсонської ОДА

Інформацію про подану заяву генерал-лейтенанта Кондратюка кореспонденту УНІАН підтвердив глава Адміністрації Президента Ігор Райнін.

Відео дня

«Останні дії президента говорять про те, що він вважає себе одноосібним захисником країни. Він також вважає, що тільки він особисто забезпечив дипломатичну підтримку. Це далеко не так. Це образливо чути не тільки для мене, але і для тисяч військових, які зберігають мир, а також для десятків і сотень дипломатів, які служать на благо України», - йдеться в коментарі УНІАН генерал-лейтенанта Валерія Кондратюка.

За оцінками Кондратюка успіх подальшого протистояння України з Росією багато в чому вже залежить не стільки від особистого досвіду майбутнього президента, скільки від його чесності і щирого бажання продовжити цю боротьбу за незалежність та готовність проводити необхідні важливі реформи.

«Ключовим фактором успіху президента в сьогоднішній ситуації повинні стати його кадрова політика у призначенні професіоналів і його довіра в делегування їм повноважень», - додав він.

«Один в полі не воїн, навіть якщо він президент», - сказав Кондратюк.

false
false

Довідка: Валерій Віталійович Кондратюк – український кадровий військовий, розвідник, генерал-лейтенант. У 1991 році Кондратюк закінчив Київське вище загальновійськове командне двічі Червонопрапорне училище імені М. В. Фрунзе, в 1996 році військово-дипломатичну академію МО України, київський інститут іноземних мов, академію Служби Безпеки України. Пройшов шлях від офіцера до керівника спецслужб.

Працював на дипломатичних посадах, був військовим аташе України в США, керував Управлінням центрального апарату СБУ.

У період з 2014 по липень 2016 був начальником департаменту контррозвідки СБУ, з серпня по жовтень 2016 2017 очолював Головне управління розвідки МО України.

Як повідомляв УНІАН, раніше Порошенко офіційно звільнив Степанова з посади голови Одеської ОДА.