Підозрюваний у вбивстві ветерана АТО Олешка визнав свою провину / фото УНІАН

Підозрюваний у вбивстві активіста Бердянська та екс-бійця АТО Віталія Олешка заявив, що вчинив злочин на замовлення бердянського підприємця, власника ресторану  "Мохіто".

Про це повідомлє "Українська правда" з посиланням на ухвалу суду, що обирав підозрюваному запобіжний захід.

Так,  в ухвалі йдеться, що приблизно у травні-червні 2018 року, підозрюваний разом з дружиною відпочивав у Бердянську та винаймав житло у готелі "Євро", де познайомився з замовником.

Відео дня

Читайте такожУ поліції розповіли про драматичне засідання суду щодо вбивства "Сармата": підозрюваний бився головою об стіну

"Про останнього йому відомо, що родом він з міста Макіївка Донецької області, під час АТО займався волонтерською діяльністю, надавав допомогу у будівництві блокпостів, що стало спільною темою у їх спілкуванні", - йдеться у документі.

Зазначається, що він займається підприємницькою діяльністю у Бердянську і йому належить ресторан "Мохіто".

Згідно зі свідченнями, вони обмінялися номерами мобільних телефонів і приблизно у липні новий знайомий зателефонував йому  через WhatsApp та попросив допомогти провчити і "прострелити сідниці" одному чоловіку, який нібито є рекетиром.

У показах підозрюваний наголосив, що підприємець обіцяв йому за це винагороду у вигляді фінансової допомоги у розвитку будь-якого бізнесу.

Повідомляється, що пізніше вони домовилися, що той приїде у Бердянськ 29 липня, щоб обговорити деталі злочину.

Читайте такожАвтомобіль, на якому приїхали вбивці "Сармата", належить Держгеокадастру

За даними свідчень, в цей день підозрюваний приїхав з двома своїми знайомими, яким не повідомив, чим саме збирається займатися у курортному місті, зазначивши, що у нього є робота, а вони можуть поки відпочити на морі.

Зазначається, що ввечері того ж дня він зустрівся з замовником та обговорив з ним усі деталі майбутнього "уроку".

Так, підозрюваний повідомив, що коли він сів в авто до підприємця, той передав йому полімерний згорток (пакет супермаркету), в якому знаходився обріз мисливської рушниці та 8 мисливських патронів "ТАХО" білого кольору.

Також він додав, що після цього вони поїхали до дитячого садочка, де у дворі багатоповерхового будинку стояв припаркований автомобіль "Таврія", червоного кольору.

Підозрюваний розповів слідству, що підприємець повідомив йому, що авто у справному стані і готове до злочину, після чого його необхідно повернути у це ж місце разом зі зброєю.

Читайте такожУ бердянському суді озвучили основну версію вбивства "Сармата" (відео)

Також він наголосив, що після цього замовник повіз його до будинку Олешка, де розповів про особливості його щоденного графіку, марку авто, та показав його фото.

У судових документах вказано, що наступного дня, в обідній час, коли його знайомі відпочивали на морі, виконавець злочину прибув до місця мешкання потерпілого та на протязі приблизно 3 годин перебував неподалік від будинку та спостерігав за ним.

Повідомляється, що 31 липня він попросив знайомого відвезти його на "Таврії" у справах до місця, де мешкав екс-боєць АТО. За його словами, нібито треба було передати один пакунок.

Читайте також"Здохнеш, як твій чоловік": вдові Сармата погрожують

Зазначається, що через 20 хвилин очікування Олешко приїхав додому разом із трьома іншими чоловіками, після чого підозрюваний витягнув обріз з двома патронами та попрямував до будинку потерпілого, де здійснив постріл з двох стволів обріза.

У показах він повідомив, що після цього Олешко впав, а він повернувся до авто і у слід почув близько шести пострілів.

Після цього протер поверхні від своїх відбитків, повернув "Таврію" у зазначене місце і за 30 хвилин виїхав з друзями у напрямку Дніпра.

Також він додав, що подзвонив замовнику і повідомив, що виконав завдання, той попросив його подзвонити, коли буде вдома, проте у Василівці Запорізької області вони були затримані поліцією.

Читайте такожОдин з підозрюваних заявив, що "купував молочний коктейль" в момент вбивства "Сармата" і не знав про злочин

Згідно із судовою ухвалою, свідки упізнали підозрюваного.

Як повідомляв УНІАН, активіста, колишнього учасника АТО (позивний «Сармат») Олешка застрелили з мисливської рушниці у дворі його будинку-готелю 31 липня. 

Того ж дня поліцейські затримали чотирьох колишніх учасників АТО за підозрою у вбивстві. Поліція відпрацьовує кілька версій вбивства, зокрема, з політичних мотивів, на побутовому грунті або ж через бізнес-конфлікт.

3 серпня суд у Бердянську постановив арештувати чотирьох підозрюваних у вбивстві Олешка: Артема Матюшина, Олександра Обухова, Максима Владимиренкова і Миколу Ломаку на 60 діб без права на внесення застави.

За версією слідства, саме Матюшин стріляв в Олешка. Підозрюваний також є учасником АТО, служив у батальйоні «Торнадо». 14 вересня в Запорізькій області було затримано одного з підозрюваних в організації вбивства Олешка.