Ілюстрація / REUTERS

Майже до середини серпня в Україні протримається нетипова для наших країв спека. Лише пару раз очікуються короткочасні похолодання.

Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань, передає "Апостроф". За його словами нетипова спека протримається в Україні до 10 серпня в північних регіонах країни, а на півдні до 15 серпня.

Читайте такожНа Рівненщині випав град розміром з куряче яйце (фото, відео)

Відео дня

"Денна температура повітря весь цей час буде триматися на рівні 30-35 градусів тепла, і тільки з 18 по 23 липня очікується короткочасне похолодання. В ці дні температура буде близько 27-28 градусів тепла. Але так буде лише 3-4 дні, і після 23 липня знову буде підйом температури до 32-35 градусів тепла. Правда, рекордна спека до +35 зазвичай тримається не більше 3-4 днів", - зазначив народний синоптик.

Крім того, за словами Леоніда Горбаня, липень 2019 року буде щедрим на дощі.

"Короткочасні дощі пройдуть 3-4 липня. Це будуть опади з півдня. Такі ж короткочасні дощі повернуться в Україну 12 і 14 липня, а ось з 18 по 23 липня варто очікувати вже більш рясних дощів з пониженням температури, - запевняє синоптик. – Місцями рівень опадів може дійти до 15-25 міліметрів. 25, 30 і 31 липня також прораховуються опади, але короткочасного характеру, адже температура повітря висока: 30-35 градусів тепла, а при таких високих температурах облогових дощів не може бути, але можливі грози".

Читайте такожЧервнева спека б'є нові рекорди в Європі (відео)

Перша половина серпня, за розрахунками Леоніда Горбаня, також буде досить спекотною: денні температури повітря прогнозуються в межах 30-35 градусів з позначкою "плюс". Після 10 серпня стовпчики термометрів показуватимуть більш комфортні температури.

"Бувають роки, коли серпень стає більш спекотним, ніж липень, але в цьому році буде навпаки. Після 10 серпня температура різко впаде, і денні показники будуть триматися на рівні 24-26 градусів тепла до кінця місяця", - запевнив Горбань.

Дощів у серпні буде не так багато, як у липні.

"Опади очікуються 2-3, а також 8 серпня. Але це знову короткочасні дощі з півдня", - резюмував Леонід Горбань.

Як повідомляв УНІАН, цей червень в Києві став найспекотнішим за всю історію спостережень.

Докладний прогноз погоди у вашому місті дізнавайтеся, через сервіс Погода УНІАН.