Ілюстрація REUTERS

Літо-2019 у Києві було на 2,7º теплішим за кліматичну норму, що дало йому змогу поділити шосту-сьому позицію з літом 2016 року серед найтепліших у Києві з 1881 року.

Читайте такожПогода на сьогодні: в Україні буде спекотно, місцями температура до +32° (карта)

Про це повідомляє прес-служба Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Відео дня

Так, середня температура повітря цьогорічного літа у Києві склала +21,4º. Парадоксальним було те, що найхолодніше було серед літа - 11 липня, коли температура під ранок опустилась до +11,5°, через що у Дніпрі в межах міста температура опустилася +20,0°.

Найспекотнішим виявилось 13 серпня, коли температура після полудня піднялась до +35,0°, що виявилось температурним рекордом літа-2019. Днів зі спекою, яка перевищила 30° було 22, причому 14 з них у червні. Протягом літа було встановлено 13 температурних рекордів, торік лише два.

Цьогорічний червень виявився найтеплішим за 139 років спостережень. А липень запам’ятався киянам незвичайно холодною як для найтеплішого місяця літа температурою і став найхолоднішим у XXI столітті, але все ж його температура перевищила кліматичну норму на півградуса.

Кількість опадів за літо склала 80% кліматичної норми.

Кліматологи зазначають, що зважаючи на глобальне потепління, цьогорічне метеорологічне літо, яке розпочалось у середині травня, триває і закінчиться лише у вересні.

Нагадаємо, цього тижня в більшості регіонів України спаде спека, у середу пройдуть дощі.