Ілюстрація REUTERS

Жителів та гостей Одеси закликали обмежити пересування містом та за можливості не користуватися власним автотранспортом через прогнозоване погіршення погоди.

Як повідомляє прес-служба міської ради, у зв'язку зі зміщенням активного південного циклону на території Одеської області з 20:00 4 лютого очікується ускладнення погодних умов на найближчі дні. Зокрема, йтиме сильний дощ, різко знизиться температура, очікується ожеледь і снігопад.

"Ускладнення погодних умов 5-6 лютого відповідає І рівню небезпеки (жовтому). Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на дорогах і вулицях. У зв'язку з цим одеська мерія звертається до жителів міста з настійним проханням: максимально обмежити переміщення містом, без нагальної потреби не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Водіїв просять не паркувати авто на на проїжджій частині - це ускладнить роботу снігоприбиральної техніки.

Читайте такожУ Києві завтра пройде сніг, вдень температура до 0°

"Літнім людям, вагітним жінкам і дітям рекомендовано максимально обмежити перебування на вулиці. Одеситів просять бути пильними і не залишати транспортні засоби під деревами і лініями електропередач, оскільки внаслідок негоди можливе падіння гілок і кабелів", - зазначили у міській раді.

За прогнозом синоптиків, вночі та вдень 5 лютого в Одесі та області очікується значний дощ (15-49 мм), вночі та вранці туман. Видимість під час опадів та туману 200-500 м. Вночі очікуються пориви південного, вдень північно-східного вітру 17-22 м/с.

Як повідомляв УНІАН, завтра в Україні похолодає, пройдуть дощі та мокрий сніг.