Цьому тижня в Україні дощитиме / Фото ua.depositphotos.com

Центр і захід України практично весь тиждень заливатимуть дощі. Виняток для центральних областей складе тільки вівторок. Температура поступово зростатиме і в середу сягне +28°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 24 травня, Україну знову накриють дощі і невелике похолодання. Температура опуститься до +18°...+22°. Миколаїв і Кропивницький накриють грози.

Відео дня
Прогноз погоди в Україні на 24 травня / фото УНІАН

У вівторок дощі перемістяться у західні регіони, в Україні потеплішає до +26°. Мінімальна температура буде в Одесі - до +21°. На всій іншій території визирне сонце.

Прогноз погоди в Україні на 25 травня / фото УНІАН

У середу дощі перемістяться до центральних регіонів і температура впаде до +20°. Але на півдні і сході продовжиться потепління, яке місцями сягне +28°.

Прогноз погоди в Україні на 26 травня / фото УНІАН

У четвер на зміну "спокійним" дощам в центрі прийдуть зливи і грози. У дощових регіонах потеплішає на пару градусів, на решті території переважатиме те ж літнє тепло, що і в середу.

Прогноз погоди в Україні на 27 травня / фото УНІАН

У п'ятницю дощі захоплять половину України. Сухими будуть тільки південь і схід країни. У центрі вируватимуть грози, у Львові похолодає до +15°.

Прогноз погоди в Україні на 28 травня / фото УНІАН

У суботу опади накриють всю Україну. Температура на заході трохи підвищиться, в інших регіонах залишиться без змін. У неділю похолодає до +11°...+ 23°, дощі залишать тільки південні області.

Прогноз погоди в Україні на 29 травня / фото УНІАН
Прогноз погоди в Україні на 30 травня

Народний прогноз на тиждень

24 травня - Мокій Мокрий. По погоді цього дня, наші пращури судили про те, яким буде літо. Так і говорили: "Мокро на Мокія - чекай літа ще мокріше".

25 травня - Епифанів день, Горобинівка. Молоді дівчата приходили до дерев горобини, і просили захистити їх від пожеж.

26 травня - Лукер'я Комарниця. Теплий вітер до цього періоду приносив з собою комарів. У народі говорили: "Якщо на Лукер'ю багато комарів - готуй по ягоди короби".

27 травня - Сидір Бокогрій. До цього часу переставали дути північні вітри, про що говорили: "На день Сидора відійдуть усі сівери".

28 травня - Пахом Теплий, Пахом-Бокогрій. З дня іменин Пахома, починається справжнє тепло, що і послужило причиною такого прізвиська святому.

29 травня - Федір Житник. Цей день був останнім для посіву всіх ярих культур. Про це мовили: "У Житника турбота - ячмінне поле боронити".

30 травня - Евдокія Свистунья. Селяни огортали картоплю. Крім цього, люди казали: "Яка Євдокія, таке буде і літо".