На цьому тижні в Україні буде багато дощів / фото ua.depositphotos.com

Майбутній тиждень в Україні буде спекотним і дощовим. Опади очікуються по всій країні. Місцями - з грозами.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

У понеділок, 26 липня, по всій країні очікується ясна сонячна погода, місцями - з невеликою кількістю хмар. На заході буде +26°...+29°, на решті території до +32°.

Відео дня
Погода в Україні 26 липня / фото УНІАН

Вівторок, 27 липня, принесе в Україну дощі. Вони пройдуть у Волинській, Рівненській та Львівській областях. У Тернопільській - грози. Температура по всій країні підніметься до +31°...+34°.

Погода в Україні 27 липня / фото УНІАН

У середу, 28 липня, дощі просунуться вглиб країни. У цей день опади очікуються вже в західних, північних і деяких центральних областях. Буде як і раніше спекотно, до +33°...+35°.

Погода в Україні 28 липня / фото УНІАН

29 липня лити буде практично по всій країні. Лише в південних областях очікується суха погода. На заході України трохи знизиться температура, буде +27°...+29°, на решті території до +34°.

Погода в Україні 29 липня / фото УНІАН

У п'ятницю, 30 липня, дощі з грозами змістяться на схід і південь країни. По всій країні очікується температура в межах +29°...+33°.

Погода в Україні 30 Липня / фото УНІАН

На вихідних дощі знову прийдуть на захід України. У суботу опади очікуються також у Вінницькій області та в Криму. А в неділю, 1 серпня, дощі очікуються в західних, центральних, а також в Харківській і Сумській областях.

Погода в Україні 31 липня / фото УНІАН
Погода в Україні 1 серпня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

26 липня - Собор Архангела Гавриїла. Суха погода в цей день віщує гарну осінь. Якщо 26 липня сильна злива з грозою - на дощову осінь.

27 липня - День Акіли. День характеризується появою грибів і початком дощової пори. Якщо день дощовий, то буде лити ще сім днів або сім тижнів.

28 липня - Володимира Великого, рівноапостольного князя. За народним календарем цей день вважається серединою літа.

29 липня - Афіногена священномученика. Спекотні дні закінчуються, ночі стають холоднішими, Птахи замовкають.

30 липня - Маринин день. У цей день "сухі" блискавки виблискують - зірниці.

31 липня - день Омеляна. Спекотний день - грудень буде холодним.

1 серпня - День Макриди. У народі говорили, що Макрида споряджає осінь, а Анна (7 серпня) - зиму, і примічали погоду: хороший день віщував суху осінь; якщо йде дощ - осінь буде мокра і сира. Цей день важливий і для майбутнього року: вважалося, що якщо в цей день піде дощ, то жито на наступний рік буде відмінною, а врожай - багатим.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: