Золота осінь закінчується \ фото REUTERS

На початку цього тижня синоптики попередили, що четвер, 29 жовтня, може стати останнім днем золотої осені в Україні, після чого погода різко зміниться через циклон, що насувається.

Читайте такожСиноптики розповіли, якою буде погода в листопаді в УкраїніЗа даними фахівців, 31 жовтня похолодання пошириться по всій країні, циклон принесе дощі і навіть мокрий сніг, повідомляють ukraine.fakty.ua.

Як розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, дощі в Україні почнуться в останні дні жовтня і протримаються до 4 листопада.

Відео дня

"Невеликі дощі також будуть 2 і 3 листопада, які принесуть атмосферні фронти і циклон, — говорить Голеня. - У ці дні температурний фон трохи знизиться, але буде близький до кліматичної норми, тобто максимальні температури будуть в межах 8-12 градусів тепла, а мінімальна температура до 5 листопада 3-8 тепла, морозів не буде. Правда, в Карпатах 30 і 31 жовтня можливий мокрий сніг, а стовпчики термометрів там будуть коливатися від 0 до плюс 5. З 4 листопада опади припиняться, вдень очікується близько 10 градусів тепла, а ночами температура повітря може знижуватися місцями до слабкого морозу".

У суботу, 31 жовтня, дощі можливі по всій території країни, швидкість вітру — близько 10 м\сек. Вдень на Заході і місцями в півночі стовпчики термометрів покажуть плюс 10, а в Криму повітря прогріється до 18 градусів тепла.

У неділю, 1 листопада, дощі можливі в багатьох областях, крім західних, швидкість вітру — близько 12 м\сек. Вдень у західних, північних і центральних областях стовпчики термометрів опустяться до позначок плюс 6, а в Криму повітря прогріється до 13 градусів тепла.

За словами народного синоптика Володимира Деркача, початок останнього місяця осені буде дощовим, але приблизно до середини першої декади листопада прийде тепло — бабине літо.

Новини по темі