Справжня зима до столиці прийде в перші дні грудня / фото УНІАН

Зима в Києві почнеться зі снігу й похолодання, однак санчата жителям столиці діставати рано. За словами синоптика Наталії Птухи, перший справжній снігопад майбутньої зими слід очікувати 6 грудня.

Про це вона сказала в коментарі "Апострофу".

За її словами, 1 грудня мокрий сніг у Києві буде нетривалим, у перші дні місяця температура не буде стабільною.

Відео дня

"1 грудня очікується певне зниження температури: в нічні години - 0..-2, а в денні - 0..+2. Але вже 2 і 3 грудня очікується певне підвищення температури, тому весь сніговий покрив, який може утворитися в середу, в четвер розтане. Але в п'ятницю ввечері очікуємо знову зниження температури", - говорить вона.

Читайте такожЗима "привітається" з нами: синоптик попередила про сніг і похолодання в УкраїніНа вихідних синоптик прогнозує невеликі морози вдень і вночі, а з понеділка у киян з'явитися можливість покататися на санках.

"У понеділок-вівторок вже буде сніг, який дійсно може затриматися надовго. Тому що будемо спостерігати тенденцію до більш стрімкого зниження температури", - додала вона.

Зазначимо, нещодавно у столиці вже пройшов перший сніг - зимові опади зафіксували 23 листопада.

Погода в Україні 1 грудня

Зима в Україні почнеться зі снігу та дощів. Опади 1 грудня очікуються в більшості областей, сухо буде лише на півдні країни. Температура продовжить знижуватися. Вдень практично повсюдно буде + 1°...+ 4°, на півдні, а також у Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях - до +6°...+8°.