Сьогодні в Україні модно спостерігатиме рідкісне місячне затемнення / фото depositphotos.com

Сьогодні ввечері, 5 травня, відбудеться напівтіньове місячне затемнення, яке можна буде спостерігати і на території України. 

За даними Погода УНІАН, у багатьох областях сьогодні буде досить хмарно, тому побачити таке рідкісне явище можна буде не скрізь.

У більшості областей на заході України переважатиме практично безхмарна погода, однак у Хмельницькій області, на Прикарпатті та Закарпатті харності буде більше - часом небо буде повністю приховано за хмарами.

Відео дня

На півночі України можливість спостерігати за місячним затемненням невелика. Тут домінуватиме похмура погода. Жителям центральної частини України пощастило трохи більше. Похмура погода очікується тільки у Вінницькій, Черкаській та Полтавській областях, на решті території - або практично безхмарно, або хмарно з проясненнями. Також хмарна погода з проясненими очікує й на жителів сходу України. 

На півдні України сьогодні похмуро буде лише в Криму. На решті території буде хмарність, однак і прояснення очікуються.

5 травня у багатьох областях України буде похмуро, але на більшості територій країни місячне затемнення все ж можна буде спостерігати / фото УНІАН

Місячне затемнення 5 травня - що відомо

Сьогодні ввечері, 5 травня, з території України можна буде спостерігати рідкісне напівтіньове місячне затемнення. Частина місяця при такому вигляді затемнення стає темнішою, навіть коричневою. 

Початок місячного затемнення очікується о 17:14, а закінчення о 21:31 за київським часом. Наступного разу подібне за інтенсивністю явище спостерігатиметься лише у 2042 році.

Вас також можуть зацікавити новини: