Погода в Україні / фото Pixabay

Нинішня морозна погода протримається в Україні щонайменше тиждень, до 10 днів. Про це повідомив керівник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик під час інформаційного телемарафону.

"Ми бачимо, що в перший день зими початок дійсно зимовий. І така морозна погода, крім півдня нашої країни, протримається щонайменше тиждень, до 10 днів. Морози не дуже сильні, в межах 5-10 градусів вночі, вдень в межах 1-5 градусів", - сказав він.

Синоптик додав, що надалі погодні умови будуть змінюватися.

Відео дня

Похолодання в Україні

Початок зими в Україні відзначився посиленням морозів. За прогнозом синоптика Наталки Діденко, холод, який накрив Київщину, Житомирщину, Чернігівщину, окремі райони Вінницької та Хмельницької областей, відступить вже 3 грудня. 

Загалом, за прогнозами синоптиків, цього року погода у грудні в Україні очікуєтья нестабільною. Зокрема, народний синоптик Станіслав Щедрін прогнозує, що перша декада грудня в Україні пройде з морозною та сонячною погодою, температура повітря коливатиметься в межах -5...-14 ночами та до -2...-6 вдень. У другій декаді, за його словами, очікується потеплінн та опади.

Такої ж думки й синоптик Ігор Кібальчич. За його прогнозом, прохолодна перша половина грудня і тепла друга компенсують одна одну, і підсумкова середньомісячна температура за місяць виявиться близькою до норми

Вас також можуть зацікавити новини: