Особливого тепла в Україні поки що не передбачається / фото Pixabay

В Україні найближчим часом особливого потепління можна не очікувати, температура буде "помірно комфортною". Про детальний прогноз погоди розповіла відомий синоптик Наталка Діденко.

"Скільки бачить синоптичне око, особливого тепла, тим паче, спеки в Україні найближчим часом не передбачається. Так, помірно, так, комфортно, вдень десь в межах +13…+19 градусів, часом десь вискочать градуси за межі +20, але атмосфера швиденько зажене градуси назад, у теперішні межі", - розповіла Діденко.

За її словами, хоча у південній частині та на Закарпатті традиційно буде тепліше, проте переважно все ж очікується свіжа погода.

Відео дня

А найближчої ночі на сході, півночі та в центрі України місцями навіть ймовірні заморозки.

Так, 10-го травня максимальна температура повітря в Україні  становитиме +14…+18 градусів, у південній частині та на Закарпатті +19…+21 градус.

Україну все ще охоплює антициклон північно-західного походження, який відганятиме дощі, тому в п'ятницю буде малохмарно і сонячно. Хіба що місцями невеликий дощ пройде на Сумщині, Чернігівщині та в другій половині дня збільшиться хмарність на Київщині.

У Києві 10-го травня істотних опадів не передбачається, хоч після обіду в столиці побільшає на небі хмар. Вночі буде +3…+5 градусів, завтра вдень повітря прогріється до +17 градусів.

"У суботу невеликі дощі місцями пройдуть на заході, у центральних областях та на сході, а на Провідну неділю опадів в Україні не передбачається", - зазначила синоптик.

Прогноз погоди в Україні

У четвер, 9 травня, в Україні очікується суха погода з невеликою хмарністю, проте потепління чекати не варто. Навіть навпаки, у деяких областях стане ще холодніше - вдень не вище +11°...+13°.

При цьому, за прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, температура в Україні підвищиться лише наприкінці поточного тижня. За прогнозом, у суботу буде +17°...+22°, а у неділю вже очікується +19°...+24°.

Вас також можуть зацікавити новини: