Прогноз погоди на Новий рік та Різдно невтішний - снігу не буде / фото ua.depositphotos.com

Погода в Україні до кінця поточного року та на початку наступного буде аномально теплою, а на новорічні свята не варто очікувати зимової казки. Такий прогноз оприлюднив синоптик Ігор Кібальчич.

Він пояснив, що арктичний "удар" у Північній Америці запустив конвейер тепла з Атлантики у Європу. Через це, за словами синоптика, до кінця грудня та на початку січня в Україні зберігатиметься аномально тепла погода з опадами переважно у вигляді дощу та мряки.

"На Різдво та Новий рік сніговий покрив буде відсутній у більшості областей", - засмутив він.

Аномальні морози у Північній Америці

У Канаді та США останніми днями зафіксували аномальне похолодання. За даними Meteo-villes, вражаючий потік полярного повітря накрив Північну Америку. 

Як повідомляється, надходження полярного повітря відбулося дуже раптово, під час проходження масштабного холодного фронту. В північно-західних і центральних штатах США зниження температури було найбільш запаморочливим. Наприклад, у штаті Вайомінг стовпчик термометра впав з +6°C до -17°C лише за півгодини! Паралельно з цим вражаючим зниженням температури почав дути потужний вітер, що супроводжувався снігом.

Вас також можуть зацікавити новини: