На цьому тижні в Україні буде спекотно / фото REUTERS

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні буде спекотно, в західних областях місцями пройдуть дощі. 

У понеділок в Україні без опадів. На півдні до +35°, в інших регіонах до +29°...+34°.

Прогноз на 31 серпня / УНІАН

У вівторок на заході України похолодає. Температура вдень на півдні до +36°.

Відео дня
Прогноз на 1 вересня / УНІАН

У середу, 2 вересня, в Україні без опадів. Найспекотніша погода буде на півдні і в центрі - до +37°. В інших регіонах до +22°...+36°.

Прогноз на 2 вересня / УНІАН

У четвер у західних областях пройдуть дощі. Вночі по країні температура +11°...+21°, вдень до +36°.

Прогноз на 3 вересня / УНІАН

У п'ятницю в Україні місцями пройдуть дощі. Вдень на півдні і в центрі до +35°, в інших регіонах до +33°.

Погода на 4 вересня / УНІАН

5 і 6 вересня в Україні без опадів. У суботу вночі найпрохолодніше буде на заході і півночі - до +12°, на решті території +13°...+17°. Вдень температура по країні + 23°...+34°. У неділю вночі на півночі температура до +12°, вдень в Україні від +25° до +32°.

Погода на 5 вересня / УНІАН
Прогноз на 6 вересня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

31 серпня - день Фрола і Лавра. Цей день в народі вважається днем Фрола і Лавра, покровителів коней, і на іконах поруч з ликами цих святих дуже часто зображувалися коні. У цей день на конях не працюють, з ранку їх чистять, миють, заплітають їм гриви в коси, які прикрашають стрічками, і після відводять до обідні кропити святою водою. 

Читайте такожНародний синоптик розповів, якою буде погода в Україні у вересні

1 вересня - Андрія Стратилата, мученика. Стратилат-тепляк. Цей день повинен бути теплим, хоча і говорили: "День спекотний, але дихає осінню". Тому приймалися до копання буряка. Вже починало опадати листя з ліщини. Стратилат день прийшов - овес дозрів. Вітер, що дме з півдня, обіцяє хороший урожай вівса.

2 вересня - пророка Самуїла. Збираються в зграї перелітні птахи, готуються до відльоту в теплі краї. Пора смикати буряк і моркву, городу вклонитися.

3 вересня - Ап. Тадея; Васси, мучениці. Баба Василиса з льоном поспішає, готується до трепании і вечорниць. День буде ясним - можна чекати ще чотири тижні гарної погоди. На Тадея селянин не сумував - у хаті хлібець завівся. Сьогодні про погоду розкажуть білки і бджоли. Якщо білки роблять великий запас горіхів - зима буде суворою. До холодної зими і щільно заліплені воском бджолині стільники. 

4 вересня - Зенона, мученика. Мають з'явитися перші осінні заморозки, які сприяють початку павутинолету. Якщо павутина прилипає до рослин - до тепла.

5 вересня-Луппа, мученика. Брусниця дозріває-з жнив вівса не затримуйся. Якщо листя лягають горілиць - на холодну зиму, а вниз - зима буде теплою. Якщо в цей день журавлі на південь полетіли - зима буде ранньою. Якщо немає заморозків, то не буде і весь місяць. 

6 вересня - Євтихія, священномученика. Дощ в цей день обіцяє суху осінь і хороший урожай на майбутній рік. У давнину говорили: "Добре, якщо Євтихій буде тихий, а то не втримаєш лляне насіння на корені, все дочиста вилупиться".

Погода в Україні