Типова весняна погода очікується в Україні найближчими днями / Фото УНІАН

На цьому тижні на територію України впливатимуть атмосферні фронти з південного заходу, тож дощова хмарна погода чергуватиметься з сонячними проясненнями. Подекуди також очікується посилення вітру. Про це в коментарі NV розповіла Наталія Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру.

Зокрема, за даними синоптика, вітряно в Україні буде 24 та 25 квітня.

"Типова весняна погода: буде трошки вітру під час проходження атмосферних фронтів, та водночас 23 та 26 квітня в денні години переважно без опадів у більшості регіонів, і весняне сонце приємно прогріє приземний шар повітря", - каже синоптик.

Відео дня

24 квітня, за її прогнозом, дощитиме у більшості регіонів, а 25 квітня опади залишаться лише на правобережній частині України. Водночас стане трохи тепліше: вночі буде +8…+13, а вдень у багатьох регіонах +17…+24. Трохи прохолодніше буде на заході та півночі.

З 26 квітня дощі в Україні припиняться, лише у північно-східних областях вночі, а вдень трохи й у західних регіонах можливі локальні невеликі опади. Проте повернеться прохолода, але лише на заході: в ніч на п’ятницю місцями будуть заморозки 0…-3, а вдень повітря прогріється до +15 градусів.

На сході і південному сході наприкінці робочого тижня стане тепліше: вночі +8…+13, а вдень +15…+21. А у центрі та північній частині вночі буде +4…+10, а вдень стовпчики термометрів покажуть +12…+18.

На високогір'ї Карпат 24 та 25 квітня ще очікується невеликий мокрий сніг. Температура вночі падатиме до 0…-5, а вдень повітря прогріватиметься до +5 градусів.

У Києві, за прогнозом Наталії Птухи, відчутно потеплішає 25 квітня: вночі +10…+12, а вдень +17…+19 градусів. Схожа синоптична картина зберігатиметься у столиці і в наступні дні.

Коли в Україні потеплішає - прогноз

За даними Укргідрометцентру, з середини тижня в Україні очікується деяке підвищення температури. Зокрема, вже 25 квітня вночі температура становитиме +8°...+13°, вдень буде +17°...+24°. В західних, а 24 квітня також і в північних областях вночі буде +4°...+9°, а вдень +10°...+15°.

Вас також можуть зацікавити новини: