Вода прибувала дуже швидко / скріншот

У п'яти областях - Волинській, Київській, Рівненській, Черкаській та Чернігівській - весняна повінь. Деякі села вода взагалі заблокувала.

Як йдеться в сюжеті ТСН, у Черкаській області вода відрізала від світу частину одного села. Це - село Хрещатик, в якому мешкає 350 людей. Розташований населений пункт неподалік від Черкас.

"Вода просто "проковтнула" 20 будинків Хрещатика", - каже кореспондентка ТСН, яка пливе у човні сільською вулицею. 

Майже все село розташоване на підвищенні, а одна вулиця - трохи нижче й на півострові, там, де річка Рось впадає у Дніпро. І саме жителів цієї вулиці вода "відрізала" від решти села.

Один з місцевих жителів показав журналістам свій будинок, в якому рівень води становив 15 см. Чоловік каже, що їхня ділянка ще не на найнижчому рівні у селі розташована, а будинок будували на високому фундаменті.

У Черкаській області вода прибувала просто на очах, метр води нагнало за добу. Люди до такого не були готові. Подекуди рівень води сягає 2 м.

Повінь у Хрещатику / скріншот
Повінь у Хрещатику / скріншот

Підтоплення в Україні

12 квітня в КМДА з посиланням на Український гідрометцентр попередили, що днями внаслідок весняного водопілля через Київську гідроелектростанцію може піднятися рівень води у Дніпрі.

У селищі Іванків Київської області внаслідок тривалих дощів розмило дамбу місцевого ставка.  З деякими селами Чернігівської області немає сполучення через паводки.

А в Києві через підтоплення під водою опинилася частина міського парку "Наталка"

Вас також можуть зацікавити новини: