У Чернівцях сьогодні очікується сильний паводок / Фото Марина Григоренко

У Чернівцях місцева влада визначила місця для евакуації жителів, які можуть постраждати внаслідок паводку, який, за прогнозами синоптиків, очікується сьогодні у місті.

Про це сьогодні у прямому ефірі у Facebook повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

За його словами, внаслідок сильних злив, у річці Прут сьогодні очікується підняття рівня води до 6,5 метрів.

Відео дня

Як сказав Каспрук, це може спричинити затоплення частини Чернівців – торгівельних рядів Калинівського ринку і ринку «Добробут», а також районів Садгора, Калічанка і Стара Жучка.

Посадовець зауважив, що сьогодні «місто і нашу громаду очікує дуже серйозне випробування».

Читайте такожСтало відомо, коли в Україні припиняться дощі

«За попередженням метеорологів, очікується підняття рівня води в Пруті до 6 – 6,5 метрів. Це фактично дорівнює повені 2010-го року», – повідомив міський голова.

Він закликав чернівчан готуватися до паводку. За словами Каспрука, наразі працівники аварійних та комунальних служб здійснюють подворовий обхід усіх територій, які можуть постраждати внаслідок повені.

«Коротко нагадаю правила: треба зібрати всі необхідні речі, документи, цінності, фактично, коли буде прибувати вода — відключити газ і світло для того, щоб не було біди, знеструмити будинок і перебратись в безпечне місце. Ми разом з поліцією будемо забезпечувати патрулювання цих територій... Якщо Прут наробить біди, або в Дністрі будуть проблеми з питною водою, я просив би чернівчан зробити запас питної води», – сказав Каспрук.

Водночас він додав, що працівники комунальної сфери, а також співробітники ДСНС будуть готові надати допомогу містянам. Для них, за словами Каспрука, вже підготували місця для евакуації.

«Заночувати можна буде в готелі і у 31-ій школі при необхідності. Також зарезервовано і може бути відкрито для цих цілей спорткомплекс «Олімпія», – повідомив міський голова Чернівців.

Як повідомляв УНІАН, за даними Укргідрометцентру, до кінця доби 23 червня у Чернівецькій та Івано-Франківській областях надзвичайно сильні дощі. Оголошено ІІІ рівень небезпечності, червоний.