Сьогодні у кількох областях очікуються значні дощі та шквали / фото УНІАН

Сьогодні, 1 червня, у ряді областей очікується значне погіршення погодних умов.

Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомляє прес-служба ДСНС.

Як повідомляється, у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях прогнозуються значні дощі, грози та пориви вітру зі швидкістю 15-20 м/с. У цих регіонах оголошено I рівень небезпечності, жовтий.

Відео дня

Також 2 червня на Днiстрі бiля Залiщиків Тернопільської області очiкується проходження максимального рiвня води дощового паводку висотою 450-490 сантиметрів над нулем поста. "Без негативних наслiдкiв", - додали рятувальники.

Читайте такожЛіто в Україні розпочалося з різкого похолодання та дощів: погода на 1 червня (карта)

Яким буде літо в Україні

За даними Укргідрометцентру, влітку температура повітря в Україні може сягати 40 градусів. За даними синоптиків, температура повітря істотно підвищиться після першої декади червня.

"Якщо проаналізувати погоду в літній період за останні років двадцять, то виходить, що не може бути зараз літо холодним... Починаючи з червня, а особливо липень і серпень – це температура повітря, яка буде значно вище норми, і велика кількість днів вона буде досягати 30-35, а в окремі дні навіть до 40 градусів, тому літо може бути тільки спекотним", – сказав директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.