Погода, що зараз панує в Україні, призводить до погіршення якості повітря / фото УНІАН

В Україні найближчими днями триватиме суха та сонячна погода. Це призведе до погіршення якості повітря, особливо у містах, та до зростання пожежної небезпеки. Про це попередила відомий синоптик Наталка Діденко.

За її словами, антициклон охопить сьогодні й найближчими днями всю територію України. Завдяки йому очікується погода без дощів.

Температура повітря очікується високою, +24...+29 градусів. Навіть у нічні години буде не холодно, +10...+17 градусів.

Відео дня

"За таких синоптичних умов зростає суттєво пожежна небезпека... В мегаполісах така погода (зависання шкідливих домішок у повітрі, загазованість) провокує загострення дихальних недуг - профілактика!" - зазначила синоптик.

За її словами, вночі та вранці вже виникають осінні тумани, тому водіям варто бути особливо уважними.

У Києві, за її прогнозом, найближчими днями буде сухо, сонячно та тепло. повітря у столиці прогріватиметься до +27 градусів.

"Якісь перші дощі видніються після 3 жовтня, а зниження температури повітря (без істотних опадів) припадає орієнтовно на 1 жовтня", - спрогнозувала Наталка Діденко.

Аномальне тепло у Києві

Днями у Києві зафіксували новий температурний рекорд. 23 вересня середньодобова температура повітря у столиці виявилась найвищою для цього дня і склала +20,6°С.

Вас також можуть зацікавити новини: