Незабаром спека спаде по всій Україні / фото Марина Григоренко

Вже за кілька днів в Україні по-справжньому впаде спека, включно зі східними областями.

Про це розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, повідомляють "Факти".

За її словами, попри те, що в середу, 4 серпня, атмосферні фронти принесли в західну частину України короткочасні дощі з грозами, в південних і східних областях, куди ці повітряні маси поки не дійдуть, збережеться суха і спекотна погода з температурою 28−34 градуси.

Відео дня

Але ситуація, за її словами, зміниться вже в кінці тижня.

"У вихідні атмосферні фронти досягнутий півдня і сходу, де також пройдуть грози. Таким чином, температура впаде до 31 градуса. Найбільше опадів у вихідні дні очікується на заході країни. Особливо в Закарпатському регіоні, де можливі зливи. У вихідні температура впаде. Похолодання на 3−5 градусів буде спостерігатися з 9 по 12 серпня. тобто можна говорити, що в Україні спаде спека", - вважає синоптик.

Погода в Україні сьогодні, 5 серпня

В Україні завтра, 5 серпня, очікуються грози, які прийдуть з Європи.

Читайте такожВ Україні на два дні оголосили штормове попередження (карта)

За словами синоптика Наталки Діденко, сьогодні у західних областях, на півночі та подекуди у центральній частині України короткочасні дощі та грози передбачаються місцями, часом супроводжуватимуться шквалами.

"На сході, півдні та в східних районах центру (Дніпро з районами, Полтавщина) втримається суха спекотна погода з температурою повітря +28...+33 градуси. На півночі та в більшості центральних областей очікується завтра +25...+29 градусів, в західній частині +22...+27 градусів", - повідомила синоптик.