Погода на жовтень / фото pixabay.com

У перші вихідні жовтня в Україні очікується дощова, але тепла погода, на яку впливатиме повітря середземногоморського походження.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"У зв'язку з переважанням циклонічної діяльності та впливом малорухомих атмосферних фронтів по всій території країни пройдуть опади різної інтенсивності", - попередив синоптик.

Відео дня

За його словами, часом дощі супроводжуватимуться грозами та навіть випаданням дрібного граду.

"Оскільки повітряні маси матимуть середземноморське походження, то температурний фон в цілому по Україні очікується вищим за норму на 3-5 °С", - зазначив він.

Особливо теплими, за словами Ігоря Кібальчича, будуть ночі, а на півдні та сході країни вдень стовпчики термометрів піднімуться до літніх показників. Більш прохолодна погода очікується в західній та північній частині країни, в основному внаслідок щільної хмарності та слабкого прогріву.

Погода у жовтні: прогнози синоптиків

За даними світового погодного порталу wisemeteo, цього року погода в жовтні у Києві буде прохолодною, але досить сонячною. Загалом у порівнянні з осінню 2021 року осінь цього року буде сухішою.

У жовтні ж температурний фон в Києві буде низьким. За даними порталу, на початку місяця очікується тепла суха погода. В деякі дні стовпчик термометра підійматиметься до 19°. Проте - це прохолодніше, ніж у жовтні 2021 року.

За прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, погожі дні на початку жовтня в Україні трохи зіпсують невеликі опади. Далі потеплішає і прийде довгоочікуване бабине літо, яке торкнеться і початок другої декади. Приблизно після свята Покрови (14 жовтня) потроху холоднішатиме, зросте можливість слабких опадів. Ночі стануть холодними, але температура не опускатиметься нижче 0 градусів. Остання десятиденка жовтня значного тепла не передбачає, але очікуються 2-3 тепліших дня.

Вас також можуть зацікавити новини: