З'явився прогноз погоди на осінь / фото ua.depositphotos.com

Похолодання в Україні буде нетривалим. Вже наступного тижня температура повітря знову почне підвищуватися й до кінця вересня досягне практично літніх значень.

Читайте такожДо України увірвалося похолодання: які області накриють заморозки

Про це йдеться у прогнозі синоптиків, передає "Обозреватель".

Відео дня

Як розповіла синоптик Тетяна Адаменко, прохолодна погода протримається до 22 вересня. Потім почнеться поступове підвищення температури до 20-25 градусів, на півдні – до 27 градусів вище нуля до 27 вересня.

"У найближчі кілька днів, у вихідні, на початку наступного тижня буде від 15 до 17 градусів тепла, холодні ночі – 7-8 градусів. На заході країни не виключені заморозки на ґрунті", - повідомив синоптик Роман Мурмило.

За його прогнозом, вже з 23 вересня знову почнеться невелике потепління, і погода почне відповідати кліматичній нормі кінця вересня. Вдень буде до 25 градусів.

Мурмило зауважив, що період з 23 вересня можна вважати бабиним літом. За його словами, початок жовтня буде таким же, як кінець вересня - помірно теплим і без опадів.

Читайте такожАтмосферний фронт принесе в Україну дощі та різке похолодання - синоптик

Народний синоптик Володимир Деркач пообіцяв українцям цілих три бабиних літа: перше — в останній декаді вересня, друге — в жовтні, третє — з 5-6 листопада.

Похолодання в Україні

Раніше повідомлялося, що з 19 вересня в Україні похолодає, а з 25 вересня по всій країні йтимуть періодичні дощі. 

На вихідних 19-20 вересня в Україні очікується сильне похолодання, навіть можливі заморозки.