В Україну йде сильне, але короткострокове потепління / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні і в найближчі кілька днів в Україні очікується аномально тепла погода. Температура місцями підніматиметься до +10...+18 градусів. Однак це потепління не буде тривалим, як на початку року, і триватиме лише кілька днів. Про це свідчать дані Погода УНІАН

У середу, 18 січня, в Україні домінуватиме похмура і тепла погода. У більшості областей стовпчики термометрів покажуть +6°...+10°, а на півдні, місцями в центрі і на північному заході потеплішає до +11°...+15°. Лише на сході країни буде свіже - до +3°...+5°.

Погода в Україні 18 січня / фото УНІАН

Така ж тепла погода буде в Україні і на Водохреща, 19 січня. На заході буде +4°...+11°, на півночі - до +9°, на сході очікується +5°...+7°, в центральних областях стовпчики термометрів покажуть +9°...+13°. На півдні буде +11°...+14°, а в Криму повітря прогріється до +18 градусів. На заході і півночі пройдуть дощі.

Відео дня
Погода в Україні 19 січня / фото УНІАН

Перед вихідними, 20 січня, температура в Україні почне знижуватися, проте все одно ще буде досить тепло. На заході буде +2°...+7°, місцями дощі будуть у супроводі мокрого снігу. На півночі буде до +8°, на сході очікується +3°...+5°, в центрі очікується від +6° до +9°, а на півдні традиційно буде найтепліше - до +9°...+16°.

Погода в Україні 20 січня / фото УНІАН

На вихідних, 21 і 22 січня, температура в Україні продовжить поступово знижуватися. До кінця тижня в більшості областей вдень буде від 0° до +5° і лише місцями в центральних і південних областях буде тепліше, +6°...+8°, в Криму - до +13°.

Погода в Україні 22 січня / фото УНІАН

Потепління в Україні: що відомо

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, в найближчі кілька днів в Україні очікується сильне потепління. За його даними, потепління охопить всю територію країни, а за інтенсивністю буде порівнянно з попередньою хвилею рекордного тепла, яке спостерігалося в перші числа поточного року. 

Вас також можуть зацікавити новини: