Погода на Водохреща цього року буде аномально теплою / фото ua.depositphotos.com

Найближчими днями Україну охопить чергове потужне потепління. Температура підійматиметься до весняних позначок. Про це сайту "Телеграф" розповів кандидат географічних наук, синоптик сайту "Метеопрог" Ігор Кібальчич.

За його словами, цього року традиційних морозів на Водохреще не буде. Натомість очікується неабияке тепло.

"Під кінець другої декади січня у нас відбудеться чергове потепління, яке охопить всю територію України, а за інтенсивністю буде порівнянним з попередньою хвилею рекордного тепла, яке мало місце в перші числа поточного року",- зазначає Кібальчич.

За його прогнозом, з 18 по 20 січня температура повітря вночі підвищиться до +2..+7 градусів, а вдень стовпчики термометрів показуватимуть +7…+12. У центральних та південних регіонах прогнозується весняний температурний режим з нічними значеннями +6…+11 градусів, а вдень повітря прогріється до +12…+17, у центральних районах Криму - до +20 градусів.

Водночас, за даними фахівця, трохи прохолодніше буде на крайньому сході та крайньому заході України. Проте все одно середньодобові температури тут виявляться вищими за 0°.

В Україну йде потужне потепління

За даними Погода УНІАН, днями Україну накриє аномальне потепління, буде до +18°. За прогнозами, підвищення температура супроводжуватиметься невеликими дощами на заході та півночі країни.

А за прогнозом народного синоптика Станіслава Щедріна, місцями температура в Україні підійматиметься до +15...+20 градусів, лише на заході країни буде свіжіше - до +5...+7 градусів. 

Вас також можуть зацікавити новини: