Погода в Україні не тиждень / фото Pixabay

У найближчий тиждень українців чекає нестабільна погода. Практично повсюдно очікуються дощі, місцями - сильні та в супроводі гроз. Також очікуються коливання температур, проте в середньому на заході і півночі країни очікується найпрохолодніша погода, а на сході буде найспекотніше.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з похмурої погоди. Практично по всій країні небо буде затягнуте хмарами. Місцями в Тернопільській, Чернівецькій, Черкаській та Дніпропетровській областях пройдуть дощі. На заході та півночі України очікується тепла погода, +25°...+29°, в центрі і на півдні буде спека до +32°, а на сході розжарить до +34°...+37°.

Відео дня
Погода в Україні 15 серпня / фото УНІАН

У вівторок, 16 серпня, практично по всій країні очікуються дощі та грози. Суха погода збережеться лише на крайньому сході і в Криму. Через опади температура знизиться по всій країні. Так, на сході спека ослабне до +30°...+34°, на півдні буде +26°...+29°, на решті території температура знизиться до комфортних показників +23°...+26°.

Погода в Україні 16 серпня / фото УНІАН

У середу, 17 серпня, дощі з грозами знову очікуються практично по всій країні, лише в Луганській області ймовірність опадів буде менше. Температура ще трохи знизиться. На заході, півночі та місцями в центральних областях буде +22°...+26°, на півдні і в більшості центральних областей буде трохи тепліше, +26°...+28°, а на сході як і раніше очікується спека до +31°...+33°.

Погода в Україні 17 серпня / фото УНІАН

У четвер, 18 серпня, на заході і півночі України стовпчики термометрів поповзуть вгору до +24°...+28°. На півдні України температура підніметься до +27°...+ 30°, на сході очікується +29°...+33°. Найхолодніша погода в цей день очікується в центральних областях, +24°...+26°. Дощі з грозами продовжаться, проте опади ослабнуть.

Погода в Україні 18 серпня / фото УНІАН

Перед вихідними температура в Україні продовжить підвищуватися. У більшості областей стовпчики термометрів покажуть +29°...+31°, лише в деяких центральних областях буде +25°...+26°, а на півночі - до +28°. Опади повністю покинуть західні області і змістяться на Лівобережжя.

Погода в Україні 19 серпня / фото УНІАН

На вихідних в Україну знову повернуться дощі, проте невеликі. Опади принесуть з собою і похолодання. До кінця тижня в західних областях температура опуститься до +19°...+24°. Найтепліше як і раніше буде на сході, +29°...+31°.

Погода в Україні 20 серпня / фото УНІАН
Погода в Україні 21 серпня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

15 серпня - Стефанів день. Якщо в Стефанів день дощ - буде мало пожеж, а картопля добре вродить.

16 серпня - день Ісаака. Якщо вітер з вихорами - чекай сніжну зиму.

17 серпня - Авдотьїн день. Вважалося, що з Авдотьї починають йти дощі, шкідливі для сіна, тому його треба якомога швидше прибрати з лугів.

18 серпня - Євстигнів день. Який Євстигній, такий і грудень буде.

19 серпня - Яблучний Спас. Преображення Господнє. Який Другий Спас, такий січень. Який день на Другого Спаса - такий і Покров (14 жовтня).

20 серпня - день Марини. Вважалося, що якщо в цей день лелеки готуються до відльоту, осінь буде холодною. Якщо вода в річці піниться - буде дощ.

21 серпня - Миронів день. Вважалося, що в цей день дмуть сильні вітри. На Мирона буря - до непогожого вересня. 

Вас також можуть зацікавити новини: