В Карпатах сьогодні вдарив сильний мороз / фото Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

В Карпатах сьогодні зранку дуже складні погодні умови, можливі лавини. Про це попереджає Укргідрометцентр.

За даними синоптиків, 5 - 6 лютого на високогір’ї Івано-Франківської та  східної частини Закарпатської областей зберігається значна снiголавинна небезпека. У вказаних районах оголошено 3 рівень небезпеки.

Як повідомляється, рятувальники виявили у Карпатах сходження двох лавин. Зокрема, в ніч  з 1 на 2 лютого лавина зійшла з північного схилу гори Брецкул на Закарпатті. А у ніч на 2 лютого лавина зійшла з північного схилу г. Пожежевська на Івано-Франківщині. На щастя, жертв немає і збитків не завдано.

Відео дня
У Карпатах можливе сходження лавин / фото Укргідрометцентр

Сьогодні ж на високогір'ї Карпат вдарив 20-градусний мороз. Через небезпеку туристів просять утриматись від виходу у високогір'я.

"Станом на 08:00 6 лютого на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, туман (видимість до 20 метрів), вітер північно-східний, 13 м/с, температура повітря -20°С", - повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

Погода на сьогодні

За даними Погода УНІАН, тиждень в Україні почнеться з посилення морозів. Практично по всій країні 6 лютого очікується "мінус", лише в Одеській області стовпчики термометрів доберуться до "нуля". В окремих областях на заході, сході та у Криму сніжитиме.

Вас також можуть зацікавити новини: