В Україні мчить короткочасне потепління / фото УНІАН

В Україну на початку зими йде потепління. Місцями стовпчики термометрів покажуть +10°...+13°, а в Криму навіть можливо до +14°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Згідно з прогнозом, температура в Україні почне підвищуватися вже в четвер, 2 грудня.

Відео дня

Так, у західних областях подекуди ще пройдуть дощі, а повітря прогріється до +6°...+11°.

Читайте такожВ Укргідрометцентрі склали прогноз на грудень: якої погоди чекати

На Півночі теж потеплішає. У Житомирській та Київській областях стовпчики термометрів піднімуться до +7°. Однак у Чернігівській та Сумській областях буде холодно, до +2°...+4°, очікуються дощі та мокрий сніг.

У Центрі очікується суха погода, а повітря прогріється до +4°...+9°. Найхолодніше буде на Сході. Тут вдень максимально буде лише +4°. А ось в південних областях температура підскочить до +7°...+11°.

Погода в Україні 2 грудня / фото УНІАН

Ще тепліше в Україні стане 3 грудня, правда, не скрізь. Західні та північні області опиняться у владі холодного повітря, до +2°...+5°. Разом зі зниженням температури налетять і опади: очікується сніг і мокрий сніг.

Однак на решті території України потепління лише посилиться. Так, на Сході та в Сумській області повітря прогріється до +9°...+10°. А жителів Центру і Півдня побалують осінні +10°...+13°. У Криму навіть може бути +14°.

Погода в Україні 3 грудня / фото УНІАН

На жаль, це потепління буде короткочасним і вже в суботу, 4 січня, практично по всій країні різко похолодає: вдень - до 0°...+3°, а вночі вдарять морози до -10°. 

Тепло ще затримається на південному сході та в Криму. Так, у Луганській та Донецькій областях очікується до +11°, у Запорізькій - до +7°, а на півострові - до +13°.

Погода в Україні 4 грудня / фото УНІАН

Нагадаємо, у найближчий тиждень в Україні очікується багато опадів. По всій країні пройдуть дощі, місцями сніг і мокрий сніг. На початку тижня помітно похолодає, в середині - невелике потепління. Однак до неділі стовпчики термометрів знову повзуть вниз.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: