Посеред квітня в Україні очікується мокрий сніг / фото juvhadamar, Pixabay

Напередодні Великодня, 15 квітня, в Україні зіпсується погода. Місцями очікуються дощі, подекуди - з мокрим снігом, та посилення вітру. Про це попередила відомий синоптик Наталка Діденко.

За її ловами, завтра в Україні спостерігатимуться значні температурні контрасти.

"Від нічних +2...+4 градусів на Харківщині, Сумщині, Полтавщині, до денних +20...+22 градусів в Криму!" - каже синоптик.

Відео дня

Зокрема, за її прогнозом, 15 квітня найтеплішою очікується погода в південній частині України та в прикарпатських областях, протягом дня +15...+20, а в Криму - до +22 градусів.

Найхолоднішою виявиться північна частина України та північний схід, а також Волинь та Рівненщина, де стовпчики термометрів показуватимуть лише +4...+8 градусів. На решті території України +10...+13 градусів.

"Дощі завтра передбачаються в західних областях, на Житомирщині та Вінниччині. Дощі, місцями з мокрим снігом,  очікуються у суботу на Харківщині, Луганщині, Полтавщині", - здивувала прогнозом синоптик.

На решті території України, за її словами, буде без опадів.

"Характерна особливість завтрашнього дня - сильний вітер! Пориви південно-східного вітру часом досягатимуть штормових значень, 15-20 метрів за секунду. Зверніть увагу!" - попередила синоптик.

"У Києві 15 квітня буде сильний вітер, холодяка, вдень +6...+8 градусів. Але хоч без дощу, хіба що ввечері. Одягайтеся тепло, щільно", - порадила вона киянам.

Зміна погоди в Україні - прогноз на вихідні

Найближчими днями в Україні очікується волога погода з дощами та похолодання. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича.

За його даними, на півночі та сході України середньодобова температура знизиться на 2-4 градуси, але кількість опадів суттєво зменшиться.

Вас також можуть зацікавити новини: